Tα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα για… μακαρονάδα!

<p><strong>Κατσικομακαρονάδα, «Μαζωμός» <br /></strong>Έχει χιούμορ αυτή η αντιπρόταση στην (ακόμη ) μοδάτη αστακομακαρονάδα, αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Φτιάχνεται με κατσίκι ναξιώτικο και λίγη ντομάτα, που ανεβάζει τη ­φυσική του νοστιμιά.</p>
<p><strong>Παπαρδέλες με 3 κιμάδες, «Faro Capo» <br /></strong>Μια παλιότερη επιτυχία του Χρύσανθου Καραμολέγκου, που εδώ επιμελείται την κουζίνα, από την εποχή του «Απλά»: al dente παπαρδέλες με ένα ραγού από βοδινό, μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, όλο ανάλαφρη umami νοστιμάδα πασπαλισμένη με παρμεζάνα.</p>
<p><strong>Agnolotti piemontesi, «Vespa Rossa» <br /></strong>Αυτά τα πιεμοντέζικα ραβιόλια είναι πολύ ραφινάτα. Γεμισμένα με μοσχαρίσια γλυκάδια, μανιτάρια και κουκουνάρι, έχουν μια γεύση ασυνήθιστη και υλικά που παντρεύονται τέλεια μεταξύ τους. Η απλή σάλτσα beurre noisette (καμένο βούτυρο δηλαδή ) τους ταιριάζει γάντι.</p>
<p><strong>Χυλοπίες με σκορπίνα, «Ετήσιες και Θάλασσες» <br /></strong>Ιδού μια πολύ πρωτότυπη και ­ουσιαστική πρόταση του ανήσυχου σεφ Γιάννη Στανίτσα. Ρουστίκ αίσθηση από ωραίες χυλοπίτες με σκορπίνα, σε μια σάλτσα μπισκ από τα κόκαλά της, η οποία δίνει στο πιάτο βαθύτατη νοστιμιά.</p>
<p><strong>Ραβιολόνι με σπαράγγια, «Luna Rossa» <br /></strong>Εξαιρετική pasta fresca σε άψογο al dente φτιαγμένη από τον Ντανίλο Πετρίνι. Γεμισμένα με μυρωδάτα σπαράγγια, τα ραβιόλια δέχονται με ανοιχτές αγκάλες την ένταση και την κόντρα τόσο του σαφράν όσο και της παρμεζάνας και η ευγένειά τους απογειώνεται.</p>
<p><strong>Καραβιδομακαρονάδα, «Κούβελος»</strong> <br />Να μια μακαρονάδα που αξίζει πολλά εύσημα. Al dente ζυμαρικό, τρυφερές καραβίδες και λίγη ντοματούλα – ακριβώς όση πρέπει.</p>
<div class="vignetta-line">
<h3>Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων</h3>
</div>
<div class="relbox generic-listes">
<div class="content fffbckg-padd0-brdbtm">
<h2><span style="font-size: small;"><a href="http://www.athinorama.gr/restaurants/place.aspx?id=10003283">Ετησίες+Θάλασσες <br /><span class="boldtext">Ψάρι</span></a></span></h2>
<p class="text"><span style="font-size: small;">Ελ. Βενιζέλου 83 &amp; Βιθυνίας 2, Νέα Σμύρνη</span></p>
</div>
<div class="content fffbckg-padd0-brdbtm">
<h2><span style="font-size: small;"><a href="http://www.athinorama.gr/restaurants/place.aspx?id=10002842">Faro Capo <br /><span class="boldtext">All Day Cafe Restaurants</span></a></span></h2>
<p class="text"><span style="font-size: small;">Λεωφ. Δ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό</span></p>
</div>
<div class="content fffbckg-padd0-brdbtm">
<h2><span style="font-size: small;"><a href="http://www.athinorama.gr/restaurants/place.aspx?id=5002640">Κούβελος <br /><span class="boldtext">Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία</span></a></span></h2>
<p class="text"><span style="font-size: small;">Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι</span></p>
</div>
<div class="content fffbckg-padd0-brdbtm">
<h2><span style="font-size: small;"><a href="http://www.athinorama.gr/restaurants/place.aspx?id=5002582">Luna Rossa <br /><span class="boldtext">Εθνικές Κουζίνες</span></a></span></h2>
<p class="text"><span style="font-size: small;">Σωκράτους 213, Καλλιθέα (πίσω από το Ωνάσειο)</span></p>
</div>
<div class="content fffbckg-padd0-brdbtm">
<h2><span style="font-size: small;"><a href="http://www.athinorama.gr/restaurants/place.aspx?id=5004039">Μαζωμός <br /><span class="boldtext">Ελληνική Κουζίνα</span></a></span></h2>
<p class="text"><span style="font-size: small;">Κυπρίων Αγωνιστών 19-21, Μαρούσι</span></p>
</div>
<div class="content fffbckg-padd0-brdbtm">
<h2><span style="font-size: small;"><a href="http://www.athinorama.gr/restaurants/place.aspx?id=10003156">Vespa Rossa <br /><span class="boldtext">Εθνικές Κουζίνες</span></a></span></h2>
<p class="text"><span style="font-size: small;">Ναϊάδων 2 &amp; Αντήνορος, Παγκράτι</span></p>
</div>
</div>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Πηγή: www.athinorama.gr</p>

Σχετικά άρθρα