Κρας τεστ για τη μεσαία γραμμή

Έχω ξαναγράψει από αυτήν εδώ την γωνιά, ότι η απόδοση της μεσαίας μας γραμμής, η προσαρμογή της στις διαφορετικές απαιτήσεις των τριών αναμετρήσεων του μουντιάλ (αντίδραση στην κατοχή της Κολομβίας, τρεξίματα στην ταχύτητα των Γιαπωνέζων και αντοχή στην φυσική δύναμη των Αφρικανών) και η φρεσκάδα της, θα είναι το κλειδί της πορείας της εθνικής στο μουντιάλ.

Το πρώτο φιλικό με την Πορτογαλία το Σάββατο, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, απέναντι σε μια ομάδα, που θα στηριχθεί πολύ στο κέντρο της. Ιδιαίτερα σε αυτό το φιλικό, με τον Κριστιάνο μάλλον ανέτοιμο, καθώς έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης στο προπονητικό κέντρο, με πρόβλημα μάλιστα τραυματισμού.

Ο Πάολο Μπέντο ζητάει τρεξίματα από την μεσαία του γραμμή, πίεση και κάλυψη των χώρων, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στο μεγάλο αστέρι της ομάδας, να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Μιγκέλ Βελόσο, Ραούλ Μεϊρέλες και Ζοάο Μουτίνιο, που συνήθως αποτελούν την 3άδα των χαφ, έχουν επίσης εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλλας, όμοια με αυτή των χαφ της Κολομβίας. Μένει βέβαια να δούμε, αν μέχρι την ώρα του αγώνα, οι δύο τελευταίοι θα είναι έτοιμοι από άποψη φυσικής κατάστασης, να ξεκινήσουν. Όμως ακόμη και ο Ουίλιαμ με τον Αμορίμ, να πάρουν τις θέσεις τους, δεν αλλάζει η φυσιογνωμία του 4-3-3 του Πάολο Μπέντο.

Εκτός από το ανασταλτικό κομμάτι, θα έχουμε ακόμη την ευκαιρία να δούμε πως είναι το τρανζίσιον παιχνίδι μας στην αντίπαλη εστία, και πόσο εύκολα, θα βγάλουμε σε θέση βολής κάποιον από τους επιθετικούς μας, σε μια άμυνα, που δεν είναι και η κορυφαία του κόσμου.

Επομένως, δίχως τον Κριστιάνο να μονοπωλεί το επιθετικό κομμάτι της Πορτογαλίας, θα πρέπει να αναμένουμε ένα κλειστό ματς και ιδιαίτερα απαιτητικό στην μεσαία γραμμή. Αυτό δηλαδή, που σίγουρα θα θέλει ο Σάντος για να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα, ενόψει μουντιάλ.

Σχετικά άρθρα