ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 30 Μαίου (vd)

Πρεμιέρα σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια στο Μουντιάλ της Χιλής με τέσσερα ματς στους ισάριθμους ομίλους που άρχισαν όλα την ίδια ώρα, στις 15.00 τοπική ώρα σε τέσσερα διαφορετικές πόλεις. Νικήτριες σε αυτή την πρεμιέρα και οι τέσσερις εκπρόσωποι της Νοτίου Αμερικής.
Πάμε να δούμε τι έγινε ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30/5 το 1962 στη Χιλή:

Για τον πρώτο όμιλο η Ουρουγουάη επικράτησε της Κολομβίας με 2-1 στην Αρίκα, γυρνώντας το ματς στην επανάληψη (είχαν προηγηθεί οι Κολομβιανοί με πέναλτι του Ζουλουάγκα στο 19’. Ο Λουίς Κουμπίγια ισοφάρισε στο 56’ και ο μετέπειτα προπονητής του Άρη Πέπε (Χοσέ) Σασία χάρισε την νίκη στο 75΄.

Δείτε το βίντεο:

Η διοργανώτρια Χιλή στο Σαντιάγο βρέθηκε και αυτή πίσω στο σκορ από την Ελβετία αλλά επικράτησε με 3-1. Ο Βούτριχ ήταν ο σκόρερ των Ελβετών στο έκτο μόλις λεπτό. Με δύο γκολ του Λεονέλ Σάντσεζ (44’.55’) και ένα του Ραμίρεζ (51’) η Χιλή πήρε την νίκη παρουσία 65.000 θεατών.
Δείτε το βίντεο:

 

Στον τρίτο όμιλο η κάτοχος του τροπαίου Βραζιλία ξεκίνησε με άνετη νίκη επί του Μεξικού με 2-0 την υπεράσπιση του τίτλου της στην Βίνια ντελ Μαρ. Ο Μάριο Ζάγκαλο στο 56’ και ο Πελέ στο 73’ ήταν οι σκόρερ.

Δείτε τα γκολ από τον αγώνα της Βραζιλίας με το Μεξικό και θαυμάστε την κλάση του Πελέ στο δεύτερο γκολ.

Τέλος στον τέταρτο όμιλο στην Ρανκάγκουα η Αργεντινή με σκόρερ τον Φακούντο μόλις στο τέταρτο λεπτό επικράτησε 1-0 της Βουλγαρίας

Σχετικά άρθρα