Οι κυψέλες των μελισσών και μια ταινία γίνονται η αφετηρία των έργων του Βασίλη Παφίλη.


Φέρνοντας μαζί την τέχνη της ζωγραφικής με την τεχνική του χειρώνακτα, ο εικαστικός Βασίλης Παφίλης μπλέκει την τέχνη της εργασίας και της παράδοσης με την καλλιτεχνική του φαντασία. Συγκεκριμένα, υλικά όπως το πριονίδι, το ξύλο, ο πηλός, η άμμος και το κάρβουνο γίνονται μέρος της εικαστικής του παλέτας και μαζί με τα ακρυλικά του χρώματα αποτυπώνουν στον καμβά τα θέματά του.


Η νέα του έκθεση επικεντρώνεται στον μελισσοκόμο, ένα επάγγελμα που τον μαγεύει από τα παιδικά του χρόνια αλλά και ως ενήλικα μέσα από το κινηματογραφικό έργο του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου. Στην έκθεση «Στα ίχνη του μελισσοκόμου», ο Παφίλης ακολουθεί τα σιωπηλά πλάνα της ταινίας «Ο Μελισσοκόμος» και επιχειρεί μέσα από τα έργα του να αποδώσει σκέψεις και συναισθήματα που πυροδοτούν στο μυαλό του: η εγκατάλειψη της φύσης από τον άνθρωπο και η διατάραξη της ισορροπίας της, η βίαια αποκοπή από τις ρίζες, όπως επίσης και η διάλυση του κοινωνικού ιστού, θέμα επίκαιρο και επαναλαμβανόμενο στην ιστορία μας.


Info


28 Μαΐου 2014 
Έως 25 Ιουνίου 2014. Βασίλης Παφίλης – «Στα ίχνη του μελισσοκόμου». Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, 210-3452150. Τρίτη έως Σάββατο: 10:00 – 20:00 & Κυριακή: 10:00 – 14:00. Είσοδος Ελεύθερη.