Δρίκος: «Θα είμαστε έτοιμοι» (video)

Mετά τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας με 3-0 σετ επί της Ουγγαρίας στου Ρέντη για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της γαλανόλευκης.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Γ΄γκρουπ των προκριματικών και έχει να δώσει 2 ακόμα αγώνες στο “Μελίνα Μερκούρη” στην προσπάθεια που γίνεται για να εξασφαλιστεί το εισιτήριο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 
Σήμερα η Εθνική ομάδα στις 19:30 αγωνίζεται απέναντι στην Εσθονία. 
«Είχαμε μία δυσκολία σήμερα (σ.σ. χθες), λίγο άγχος. Η Εθνική Ελλάδα μετά από καιρό παίζει στην Αθήνα. Όλοι θέλαμε να παίξουμε καλά, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να το κυνηγάς με αυτό τον τρόπο. Μας έκανε καλό αυτό το παιχνίδι, θα μας δώσει ρυθμό για τα άλλα 2 που ακολουθούν, με ομάδες καλύτερες από την Ουγγαρία. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι και σκληροί», είπε αρχικά ο Σωτήρης ΔρίκοςΓια την σημερινή αναμέτρηση με την Εσθονία: «Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα διαδραστικό, δηλαδή παίζεις όσο ο αντίπαλος σου επιτρέπει ή ανεβάζεις την απόδοσή σου όσο χρειάζεται για να μπορείς να ελέγξεις τον αντίπαλο. Κάποια στιγμή στο 2ο σετ είχαμε μια κοιλιά. Αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι μία άλλη μέρα, άλλες ανάγκες, πρέπει να δείξουμε άλλο χαρακτήρα και άλλη απόδοση».Για την παρουσία του κόσμου: «Θέλουμε λίγο παραπάνω κόσμο. Ευχαριστούμε αυτούς που ήρθαν αλλά νομίζω ο κόσμος του βόλεϊ είναι πολύ περισσότερος από αυτόν που νομίζουμε. Στην Αττική συμμετέχουν 150 ομάδες, δηλαδή 1500 οικογένειες. Αυτές θέλουμε να έρθουν στο γήπεδο, μαζί με τα παιδιά τους, να δουν ένα υψηλού επιπέδου τουρνουά».
Από τη μεριά των παικτών δηλώσεις έκανε ο Βασίλης Κουρνέτας ο οποίος τόνισε πως αντιμετώπισαν με σοβαρότητα το παιχνίδι με την Ουγγαρία και ότι θέλουν τη συμπαράσταση του κόσμου στους επόμενους αγώνες.
«Ήμασταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Καταφέραμε σιγά σιγά να περιορίσουμε τα λάθη, σίγουρα υπήρχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή μας, ειδικά στο 2ο σετ όπου χάσαμε ένα προβάδισμα που είχαμε χτίσει. Στα κρίσιμα σημεία ήμασταν σοβαροί και μπορέσαμε να πάρουμε εύκολα αυτούς τους 3 βαθμούς που είναι σημαντικοί για την συνέχεια», τόνισε ο πασαδόρος της Εθνικής Βασίλης Κουρνέτας.Για την παρουσία του κόσμου: «Έπαιξε ρόλο το άγχος που παίζαμε στο γήπεδο μας. Περιμέναμε λίγο περισσότερο κόσμο σήμερα, θέλω να πιστεύω ότι αύριο και μεθαύριο ο κόσμος θα βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε για την πρόκριση μας στο Ευρωπαϊκό».Για το σημερινό παιχνίδι με την Εσθονία: «Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι γιατί οι δυσκολίες θα είναι ακόμα περισσότερες και δεν θα είναι εύκολο να κάμψουμε την αντίσταση, όπως σήμερα (σ.σ. χθες). Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που μας κέρδισε 3-0 πριν 1 βδομάδα, δεν το ξεχνάμε. Γνωρίζονται οι ομάδες και μπορούμε να πετύχουμε την νίκη».
Οι δηλώσεις Δρίκου και Κουρνέτα.

Σχετικά άρθρα