Πήρε Γκιζόγιαννη ο Εθνικός!

Μετά την απόκτηση των Φώτη Ζούμπου, Γιάννη Βαβάτσικου ο Εθνικός συνεχίζει τις μεταγραφικές του κινήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, και στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε μία εξαιρετικά πολύτιμη προσθήκη, αυτή του Ανδρόνικου Γκιζόγιαννη.
Ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, αποτέλεσε ένα από τα βασικά όπλα την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, στην οποία η “Ένωση” πανηγύρισε τον τίτλο στην Α2 και παράλληλα την επάνοδό της στην Α1! Πλέον ο πολύπειρος παίκτης, ανήκει στο δυναμικό του Εθνικού, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα αγωνίζεται στην Α2.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εθνικού για την απόκτηση του Ανδρόνικου Γκιζόγιαννη:
«Σε μια πολύ σπουδαία και ηχηρή μεταγραφή, που «ταράζει» τα νερά της Α2 Ανδρών προχώρησε την Παρασκευή 30/05 ο Εθνικός, εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη. O έμπειρος παίκτης είπε τελικά πολυπόθητο «ναι» στον ισχυρό άνδρα του Εθνικού ΟΦΠΦ Βασίλη Δέρβο και στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του προέδρου της διοικούσας επιτροπής Δημήτρη Καραφαντή, συμφώνησαν να υπογράψει για δύο χρόνια. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ / σέντερ γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1982, έχει ύψος 2.00 έχει παίξει στον Αρκαδικό τη σεζόν 2011-12 στην Α2 έχοντας μέσο όρο 18 πόντους και στην ΑΕΚ “Αργους τη σεζόν 2010-11, “Εχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική παίδων στη Σλοβενία το 1999, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών της Λιθουανίας το 2002, σημειώνοντας συνολικά έξι πόντους ενώ διακρίνεται για την ηγετική του στόφα και το «θανατηφόρο» μακρινό σουτ που διαθέτει.
Ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ πανηγυρίζοντας ισάριθμες ανόδους ενώ αποτέλεσε επίσης τον τρίτο σκόρερ της Πρωταθλήτριας ΑΕΚ στο περσινό μαραθώνιο της Α2 με 320 πόντους μαζεύοντας και 163 ριμπάουντ και δεν χρειάζεται κάποιος να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα, την εμπειρία και την πληρότητα του ως παίκτη. Η ομάδα μας μετά την παραμονή των Ψυλέα, Κουκά και Καρυπίδη και την απόκτηση του Βαβάτσικου και του Ζούμπου, ενσωμάτωσε ακόμα έναν έμπειρο αθλητή στο ρόστερ του, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές μεταγραφές ως την ολοκλήρωση του για τη σεζόν 2013-2014 προσθέτοντας ακόμα περισσότερη εμπειρία, ώστε να δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο».
 

Σχετικά άρθρα