Αποκλείστηκε η Ιβάνοβιτς

Μία ακόμη έκπληξη περιελάμβαναι η πρώτη εβδομάδα του εφετινού Ρολάν Γκαρός. Η Άνα Ιβάνοβιτς ηττήθηκε 2-0 σετ (6-3, 6-3) από τη Λούσι Σαφάροβα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού. Στο μεταξύ, η Σιμόνα Χάλεπ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις της και προκρίθηκε άνετα στον 4ο γύρο για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Σέρβα πρωταθλήτρια δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και γνώρισε ακόμη μία ήττα από τον… κακό της δαίμονα, καθώς η Σαφάροβα συνέχισε το νικηφόρο σερί έναντι της αντιπάλου της. Συγκεκριμένα, η Τσέχα έχει χάσει μόλις ένα σετ από την Ιβάνοβιτς στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις τους, από το 2009 μέχρι σήμερα. Η Ιβάνοβιτς σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της και στο στυλ παιχνιδιού που μας έχει συνηθίσει, δεν κατάφερε να επιβάλει τον επιθετικό ρυθμό παιχνιδιού της και τα δυνατά χτυπήματα της, ενώ δεν είχε σύμμαχο το σέρβις της αφού είχε 4 διπλά λάθη και 53% ευστοχία στο 1ο ενώ και οι κερδισμένοι πόντοι στο σέρβις της ήταν κοντά στο 50%.

Στον επόμενο γύρο λοιπόν, η Σαφάροβα θα αντιμετωπίσει τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια στο Γαλλικό Όπεν το 2009, άφησε έξω ακόμα μια παίκτρια που βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, τη Νο5 του ταμπλό Πέτρα Κβίτοβα.

Η Σιμόνα Χάλεπ πήρε ακόμα μια άνετη νίκη και ανέβασε ακόμα περισσότερο τις μετοχές της, στη διεκδίκηση του πρώτου της Major τίτλου. Η 22χρονη Ρουμάνα επιβλήθηκε της άσημης Μαρία-Τερέζα Τόρο Φλορ με 6-3, 6-0 μέσα σε 64 λεπτά και προκρίθηκε για πρώτη φορά στη καριέρα της στον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, ενώ αυτή ήταν μόλις η τρίτη της νίκη στο συγκεκριμένο Γκραν Σλαμ.
Στον επόμενο γύρο, θα κληθεί να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της Σλόαν Στίβενς, η οποία με τη σειρά της νίκησε την Εκατερίνα Μακάροβα με 6-3, 6-4.

Σχετικά άρθρα