«Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Παναθηναϊκού»

Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει το πάνω χέρι για την υπόθεση τίτλος, όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός έχοντας κάνει ήδη ένα μπρέικ στο ΟΑΚΑ, ξέρει πώς να το πετύχει και πάλι την Τετάρτη (04/06) στον πέμπτο και τελευταίο τελικό. 
Αναλυτικά όσα είπε ο Bαγγέλης Αλεξανδρής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Nova Σπορ FM 94,6.
Για το break του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ: «Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά δεν του εξασφαλίζει το πρωτάθλημα. Είχα πει ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να είναι προσεκτικός γιατί ένα πληγωμένο θηρίο είναι πάντα επικίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο κι έβαλε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι του.
Νομίζω ότι νίκησε δίκαια και καθαρά παρά τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν. Άλλωστε είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα να χρεώνεται η ήττα στους διαιτητές. Είδαμε και στα μεταξύ τους παιχνίδια στην Ευρώπη να γίνονται λάθη, αλλά κανείς απ’ τους δυο δε διαμαρτυρήθηκε τότε».
Για τα νέα στοιχεία που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός: «Σε μια σειρά αγώνων είναι λογικό να θέλεις να παρουσιάσεις νέα πράγματα για να εκπλήξεις τους αντιπάλους. Έβαλε τον Γκιστ πάνω στον Σπανούλη, τον Ματσιούλις πάνω στον Πρίντεζη και γενικά έπαιξε πιο προσεκτικά στην άμυνα».
Για το πώς κρίνει τον Αλβέρτη ως προπονητή: «Όταν σκέφτεσαι να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο με καινούργια στοιχεία, αυτό για μένα είναι πρόοδος. Δεν μπορώ όμως να κρίνω ένα παιδί που ξεκινάει τώρα την καριέρα του. Είναι έμπειρος, αλλά δεν είναι προπονητής ακόμα. Δεν έχει κάνει τις επιλογές και την προετοιμασία της ομάδας.
Ακολουθεί κάποια από τα στοιχεία του Πεδουλάκη, αλλά προσθέτει και κάποια καινούργια πράγματα, που του επισημαίνονται και από τους βοηθούς του. Για να κρίνεις κάποιον όμως πρέπει να υπάρχει μια διάρκεια. Ο Αλβέρτης είναι από τους πιο πετυχημένους Έλληνες παίκτες, με μεγάλο background από γνώσεις από προπονητές που συνεργάστηκε και είναι στο χέρι του να γίνει κι εκείνος καλός».
Για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Η ζυγαριά έγειρε υπέρ του Παναθηναϊκού πλέον. Παίζει στην έδρα του και τώρα ο κόσμος θα νομίζω ότι θα εκτιμήσει τη νίκη και θα γεμίσει το γήπεδο. Διαθέτει καλύτερη ψυχολογία, αλλά θα πρέπει να παίξει και καλά για να στεφθεί πρωταθλητής. Ο Ολυμπιακός τον νίκησε μια φορά στο ΟΑΚΑ, ξέρει τον τρόπο και μπορεί να το επαναλάβει».
Για την απόφαση αποχής των Ελλήνων του Ολυμπιακού απ’ την Εθνική: «Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό. Όποια πικρία κι αν υπάρχει για μια διαιτησία δεν είναι σωστό να αποδίδονται ευθύνες σε τρίτα πρόσωπα, όπως ο Βασιλακόπουλος για παράδειγμα. Είναι unfair και δεν είναι δίκαιο. Κάθε αθλητής είναι τιμητικό να εκπροσωπεί την πατρίδα του και δεν πρέπει να εμποδίζεται. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και το αγαπούν. Πιστεύω ότι ήταν περισσότερο μια παρόρμηση της στιγμής και όχι κάτι άλλο».

Σχετικά άρθρα