Πρεμιέρ Λιγκ και Μπάγερν… πρώτες στο Μουντιάλ

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των 32 εθνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ ανακοίνωσαν τις αποστολές για το Παγκόσμιο Κύπελλο, και όπως είναι λογικό οι πλειοψηφία των 736 παικτών να αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της Ευρώπης… Με την Πρέμιερ Λιγκ από πλευράς πρωταθλημάτων και την Μπάγερν Μονάχου σε ότι αφορά στους συλλόγους να έχουν τις πρωτιές στις κατηγορίες τους!     

Συγκεκριμένα η αγγλική λίγκα θα έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Μουντιάλ, αφού συνολικά 104 παίκτες που αγωνίζονται στη Πρέμιερ Λιγκ θα βρεθούν στην Βραζιλία. Ακολουθεί το καμπιονάτο με 80 παίκτες, και η Πριμέρα Ντιβιζόν με 62…

Σε ότι αφορά στους συλλόγους, η Μπάγερν Μονάχου έχει 15 διεθνείς ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ. Στην εθνική Γερμανίας παίζουν 7 παίκτες της Μπάγερν (Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Γκέτσε, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Μίλερ), ενώ άλλοι 8 έχουν ενσωματωθεί σε ισάριθμες εθνικές ομάδες (Ντάντε, Φαν Μπούιτεν, Ριμπερί, Ρόμπεν, Χάβι Μαρτίνεθ, Σακίρι, Μάντζουκιτς, Γκριν).

Για τους πρωταθλητές Γερμανίας να αναφέρουμε πως αν δεν ήταν τραυματίες οι Μπαντστούμπερ και Αλκάνταρα, και έπαιζαν στο Μουντιάλ, τότε θα… έσπασαν το ρεκόρ της Τσέλσι . Οι «μπλε» το 2006 είχαν… στείλει στο Μουντιάλ της Γερμανίας 16 παίκτες τους!

Σχετικά άρθρα