Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τρέχουν να μοιράσουν το κοινωνικό μέρισμα. Δείτε τα νέα κριτήρια
Τρέχουν να μοιράσουν το κοινωνικό μέρισμα. Δείτε τα νέα κριτήρια thumbnail

Τρέχουν να μοιράσουν το κοινωνικό μέρισμα. Δείτε τα νέα κριτήρια


Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε τη διεύρυνση των κριτηρίων για την λήψη του κοινωνικού μερίσματος, από την οποία υπολογίζεται να ωφεληθούν επιπλέον 300.000 πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.

Τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται από τις 6.000 ευρώ στις 7.050 ευρώ με σκοπό να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, ενώ στους δικαιούχους θα προστεθούν δεκάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι και θα επανεξεταστούν οι 50.000 αιτήσεις, που έχουν απορριφθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το συνολικό ποσό που θα αποδοθεί στην κοινωνία φθάνει τα 450 εκ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά με βάση τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης αιτήσεων και την αξιολόγησή τους, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

2. Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

Υπολογίζεται ότι επιπλέον 40.000 άνεργοι -που ήταν άνεργοι το 2013- θα ενταχθούν και θα λάβουν και αυτοί το μέρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί η 30ή Ιουνίου. Τονίζεται ότι για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης.Real.gr

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X