Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μειώση στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου
Μειώση στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου thumbnail

Μειώση στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου


Την απόφαση του ΕΤΕΑ  για νέα οριζόντια μείωση κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου  αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο διοικητής του Ταμείου κ. Παπανικολάου.

Για παράδειγμα κάποιος που παίρνει το ποσό των 500 ευρώ ως επικουρική σύνταξη, τότε η σύνταξη του θα μειωθεί κατά 25 ευρώ, θα λάβει δηλαδή τελικώς το ποσό των 475 ευρώ!!! 

«Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το κάνει, να μην μειώσει τις επικουρικές συντάξεις» είπε ο κ.Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Μητρόπουλος μάλιστα προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει ανακοίνωση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.


Το ΕΤΕΑ λοιπόν έλαβε την απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων από 1/7/2014 σε ποσοστό 5,2%
“Καταφέραμε σε μια δύσκολη εποχή να κάνουμε τη μικρότερη μείωση για τους πολίτες”, είπε ο διοικητής του ΕΤΕΑ σημειώνοντας πως η αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων, για τις οποίες δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση που προβλέπεται από νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί… 

Υπενθυμίζουμε πως στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης  εντάχθηκαν: το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), οι τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ): Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών & Τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΤΠ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης (ΤΕΑΕΙΓΕ) & Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού εταιρειών Οινοποιίας Ζυθοποιίας & Οινοπνευματοποιίας (ΤΕΑΠΟΖΟ)το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ», το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς τους κατ΄ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.


Ποιοι "γλιτώνουν" την περικοπή του 70% της σύνταξης


πηγές: star.gr, enikos.gr 


 


  

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X