Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κάθε μήνα και άλλος φόρος-Δείτε τι θα πληρώνουμε
Κάθε μήνα και άλλος φόρος-Δείτε τι θα πληρώνουμε thumbnail

Κάθε μήνα και άλλος φόρος-Δείτε τι θα πληρώνουμε

Μέχρι το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν έξι διαφορετικούς φόρους αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.


Η αρχή γίνεται με τον φόρο για τα ακίνητα καθώς οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν το νέο φόρο σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Δεκέμβριο.


Ο φόρος εισοδήματος θα σταλεί με την εκκαθάριση των δηλώσεων και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα τσουχτερός για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ.


Ακολουθεί η εισφορά αλληλεγγύης η οποία υπολογίζεται με συντελεστή 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.


Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να αποδώσουν το τέλος επιτηδεύματος το οποίο ανέρχεται σε 650 ευρώ.


Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται ως ποσοστό επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη και βεβαιώνεται μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. ΟΙ φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τον εξοφλήσουν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις – τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου, τέλος Νοεμβρίου- και εφόσον εξοφληθεί στο σύνολό του ο φόρος έως το τέλος Ιουλίου χορηγείται έκπτωση 1,5%.


Και τέλος τα τέλη κυκλοφορίας που θα ξεκινήσουν τα έρχονται από τον Οκτώβριο , με την προθεσμία πληρωμής να λήγη στις 31 Δεκεμβρίου.
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X