Νόστιμοι πατατοκεφτέδες με σως γιαουρτιού

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />3-4 πατάτες<br />μαϊντανό<br />άνηθο<br />1 φλιτζάνι γιαούρτι<br />2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα<br />2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά<br />μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι<br />μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο<br />1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας<br />αλάτι, κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά μπαχαρικά)</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις βράζετε σε δυνατή εστία για 25 λεπτά.<br />Στη συνέχεια πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Προσθέστε το αλάτι, μπαχαρικά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μείγμα πατάτας σε μικρά μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.<br /> Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλάτι.<br /> <br />Στη συνέχεια λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το κόκκινο πιπέρι.<br />Γαρνίρετε τις πατάτες μαζί με τη σως γιαουρτιού και τον πελτέ ντομάτας.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα