Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου
Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου  thumbnail

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, εξαιτίας δημοσιευμάτων του, εναντίον του ακροδεξιού μορφώματος.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του:

Ο αξιότιμος κύριος Κασιδιάρης δήλωσε στην εκπομπή “ΜΑΚΕΛΕΙΟ4" του Στέφανου Χίου τα εξής:

“Πράγματι έχω λάβει ενημέρωση απο τις  αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ότι πρέπει να έχω το νου μου. Δεν έχω αστυνομική φύλαξη ούτε άδεια οπλοφορίας απλά μου είπανε ότι θα επιτηρούν την οικία μου και το γραφείο μου. Ο κ. Ιγνατίου ασφαλώς θα μηνυθεί για προτροπή σε διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος. Αμφιβάλω βέβαια αν θα βρούμε ποτέ το δίκιο μας σε αυτή τη χώρα…”

Ο αξιότιμος κύριος Κασιδιάρης με συνέδεσε εμμέσως και με τις δολοφονίες των δύο οπαδών της Χ.Α., που έγιναν στο Νέο Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης. Βεβαίως δεν είπε λέξη για τις απειλές της Χ.Α. εναντίον μου…

Αυτό που έχω να πω μόνο είναι ότι θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δίκη…

Μιχάλης Ιγνατίου

Ο δημοσιογράφος παραθέτει ένα από τα δημοσιεύματα που ενόχλησαν τον «αξιότιμο κύριο Ηλία Κασιδιάρη», όπως τον αποκαλεί:

Ο καθένας από εμάς που αποφα­σίζει ύστερα από μεγάλη σκέψη να ασχοληθεί με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή γνωρίζει και τις επιπτώσεις και τις συνέπειες και -για να το πούμε λαϊκά- τι τον περιμένει. Το κείμενό μου της περασμένης Κυριακής εξόργισε την ηγετική ομάδα, η οποία έδωσε εντολή στους «σκληρούς» της εγκλημα­τικής οργάνωσης να με εκφοβίσουν.

Ανώ­νυμοι, πίσω από σεξιστικού περιεχομένου ηλεκτρονικές διευθύνσεις, έβγαλαν όξος και χολή. Η χειρότερη απειλή ήταν ένα μήνυμα μέσω e-mail που περιείχε τη φράση: «μετρημένες οι μέρες σου στην Ελλάδα νεγρόφιλης πορνάρας χαφιέ της Ουασινγκτον». Ανώνυμοι και φανατικοί, αλλά ανόητοι, διότι στο Διαδίκτυο όλοι έχουμε όνομα και διεύθυνση…

Υπό αυτές τις περιστάσεις, ο κάθε άνθρωπος παίρνει και τις αποφάσεις του. ‘Η σκύβει το κεφάλι και σταματά να ασχολείται με το θέμα ή συνεχίζει τη δημοσιογραφική αποστολή της ενημέρωσης των πολιτών, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή οι παρασυρμένοι θα δουν την αλήθεια κατάματα και θα συνέλθουν. Για να επηρεάσουν τα μέλη τους, έριξαν «γραμμή» μέσω αναξιό­πι­στων ιστοσελίδων ότι είμαι και πράκτορας των Αμερι­κανών, και κομμουνιστής. Πως συμβιβάζονται αυτοί οι δύο παρανοϊκοί ισχυρισμοί, ή τι σχέση έχουν οι Αμερικανοί με τους κομμουνιστές, μόνο το σαλεμένο μυαλό των ηγετών τους μπορεί να το εξηγήσει.

Ως γνωστόν και χωρίς να απολογούμαι στους ναζί, δεν υπήρξα ΠΟΤΕ θιασώτης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και αυτή η επιλογή μου είχε μεγάλο κόστος. Από τη στιγμή που η Αμερική συνεχίζει μια απαράδεκτη πολιτική έναντι της Κύπρου για το εθνικό της θέμα, όλοι μας πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με έντονη κριτική. Και αυτό κάνω τα τελευταία 40 χρόνια, και αυτό θα συνεχίσω να κάνω όσο η Αμερική υποστηρίζει την κατοχική δύναμη στο νησί. Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι το κείμενο του Κόφι Ανάν ήταν ένα έντονα φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο, που παρέδιδε την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, και αυτός ήταν ο λόγος που τάχθηκα με σθένος εναντίον του.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό της ναζιστικής Χ.Α. ότι είμαι «μπολσεβίκος», το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι αυτό: όσοι αγαπάμε τη Δημο­κρα­τία, δεν θα ενστερνιστούμε ΠΟΤΕ όσα πρέσβευε η ΕΣΣΔ. Επίσης, είναι πεποίθηση μου ότι οι λεγόμενοι εθνικιστές της Χ.Α. δεν έχουν καμίασχέση ή  ομοιότητα με τους Ελλη­νες πατριώτες. Ο εθνικισμός της Χ.Α. ξεκινά από το μίσος για τους αντιπάλους, ενώ ο πατριωτισμός πηγάζει μόνο από την αγάπη για την πατρίδα. Και όταν αγαπάς, δεν σκοτώνεις, αλλά προστατεύεις.

Η ΧΑ είναι μια ναζιστική και συνάμα εγκληματική οργάνωση. Η Δημο­κρα­τία έχει κάθε δικαίωμα αλλά πάνω απ’ όλα και καθήκον να αμυνθεί, διότι θα έρθει μία μέρα που θα βρεθεί στον γύψο, όπως το 1967 από τους «πατεράδες» των σημερινών ναζιστών. Και μάλιστα μπορεί να το επιτύχει κρυβόμενη πίσω από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Το να τεθεί εκτός νόμου είναι το λιγότερο που οφείλει να πράξει ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος φέρει την ευθύνη για την ισχυροποίησή της.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X