Ανακοίνωση του «ΠΑΝ.ΚΙ.» για την εκδίκαση στο ΣτΕ

Μέχρι και ισχυρισμό ότι επί χούντας η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε παραδεχθεί ότι έχει μόνο τη χρήση της Λεωφόρου, επικαλέστηκε η πλευρά του Δήμου Αθηναίων ενώπιον της επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας! Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Κινήματος. 
Αναλυτικά:
«Συζητήθηκε στις 4/6/2014 στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου  της Επικρατείας η αίτηση ακυρώσεως του Π.Α.Ο. κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την ακύρωση του από 29/4/2013  Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά στην έγκριση του Προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης. Στην υπόθεση αυτή έχει ασκήσει παρέμβαση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και του κύρους του Προεδρικού Διατάγματος ο Δήμος Αθηναίων.
Κατά την εκδίκαση της υποθέσεως τα μέρη ανέπτυξαν τις απόψεις και τους ισχυρισμούς τους, και δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 12/6/2014 για να προσκομισθούν τα υπομνήματα των διαδίκων.
Η πλευρά του Δήμου Αθηναίων υποστήριξε κυρίως ότι ο Π.Α.Ο. δεν είναι κύριος του γηπέδου της Λεωφ. Αλεξάνδρας και συνεπώς δεν έχει έννομο συμφέρον και δεν νομιμοποιείται να ασκήσει την αίτηση ακυρώσεως, προβάλλοντας, μεταξύ άλλων ,τον ισχυρισμό ότι το 1972 (επί χούντας ) υπήρξε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ του Π.Α.Ο. και του Δήμου Αθηναίων, όπου ο Π.Α.Ο. παραδέχθηκε ότι έχει μόνο την χρήση του γηπέδου.
Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η χούντα είχε καταργήσει τη νόμιμη διοίκηση του Π.Α.Ο. και είχε επιβάλει αλλαγή του καταστατικού του σωματείου.
Επί της ουσίας ο Δήμος Αθηναίων ισχυρίσθηκε ότι, όπου στο Π.Δ. γίνεται αναφορά στην ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, περιλαμβάνεται και η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, γεγονός το οποίο είναι ανακριβές, αφού στο Π.Δ. γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδου ποδοσφαίρου. Η απόφαση αναμένεται τον Σεπτέμβριο».
 

Σχετικά άρθρα