Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συνέντευξη στην Άννα Δρούζα: H Ρ. Δούρου για το σύμφωνο συμβίωσης, τα παιδικά χρόνια, την πολιτική
Συνέντευξη στην Άννα Δρούζα: H Ρ. Δούρου για το σύμφωνο συμβίωσης, τα παιδικά χρόνια, την πολιτική thumbnail

Συνέντευξη στην Άννα Δρούζα: H Ρ. Δούρου για το σύμφωνο συμβίωσης, τα παιδικά χρόνια, την πολιτική

Εισαι ναρκισσος;
-Υπαρχει ανθρωπος της εξουσιας που δεν ειναι ναρκισσος;

_Πως θρεφει τον ναρκισσισμό του ενας ανθρωπος της εξουσίας;Με το χειροκρότημα του κοσμου;
-Οχι, όχι… Αυτό ήρθε πολύ πρόσφατα… Μην ξεχνάς εγώ ανήκα σε ένα κόμμα που ήταν στο 3%. Επίσης ανήκω ακόμα και σήμερα σε ένα κόμμα, που τουλάχιστον τα μέλη του δεν έχουν μάθει να χειροκροτούν κάθε τόσο τον αρχηγό. Άρα όχι, το χειροκρότημα δεν είναι επιβεβαιωση.Τώρα βέβαια αυτή την κουβέντα θα έπρεπε να την είχαμε κάνει σε άλλη φάση. Γιατί, τι παρατηρώ; Είμαι αρκετά κουμπωμένη και σχεδόν αλλοτριωμένη από την ατζέντα της μάχης τη; περιφέρειας. Δηλαδή είμαι έτοιμη να σου μιλήσω γιά όλα αυτά ειλικρινά , αλλά τωρα προέχει η μάχη…

-Ασπίδα προστασίας γιά να μη χαθει η μάχη;
-Δεν είναι οτι δεν θέλω να σου ανοιχτώ, αλλά είμαι πιο έτοιμη να σου πω για τις Ευρωπαϊκές επιταγές σε σχέση με την διαχείριση απορριμμάτων. (γελια)

-Επομένως τωρα προέχει η συζήτηση γιά το κοινό καλό…
-Αν και αυτό το κοινό καλό πάντα κρύβει και κάτι άλλο… Πάντα υπάρχει ένα είδος υστεροβουλίας στις πράξεις μας… Στην πολιτική ακόμα και οταν σκίζεις τα ιμάτια σου οτι κάνεις αυτό που κάνεις για την πατρίδα υπάρχει και προςωπική φιλοδοξία… Οπως και στις σχέσεις μας, υπάρχει πάντα υστεροβουλία… Αυτό δεν το λέω εγώ, το είπε ο Αριστοτέλης πρώτος. Δεν υπάρχει ανυστερόβουλη σχέση.

-Φοβάσαι μη σε απορωφήσει η εξουσια; Η εξουσία γενικώς αλλοτριώνει; Το φοβάσαι; Φοβάσαι μη γίνεις μιά άλλη;
-Είμαι τυχερή. Εξηγούμαι. Επειδή δεν προήλθα από την μήτρα ενός πολύ μεγάλου κόμματος είμαι τυχερή. Εμείς γίναμε πολύ μεγάλο κόμμα δεν είμασταν… Και γίναμε πολύ μεγάλο κόμμα σε μη κανονικές συνθήκες. Άρα δεν είχαμε τον κώδικα εκείνον που θα ενδυόμασταν και θα τον πηγαίναμε μέχρι τέλους. Επίσης ως χαρακτήρας θέλω να σου πω, το μειονέκτημα μου το ξέρω, του έχω κάνει διάγνωση και δεν αλλάζει.
-Ποιο είναι το μεγάλο ελάττωμα σου;
-Αν θέλεις  να κάνω κάτι, μην μου το ζητήσεις. Σχεδόν παιδιάστικη συμπεριφορά, το ξέρω. Πρέπει να με πας παρελκυστικά γιά να κάνω κάτι. Θελω ό,τι κανω να είναι με την συμφωνη γνώμη μου. Δεν μπορώ τις διαταγές και την επιβολή. Αν σεβαστείς αυτό το ελαττωμά μου, ευκολα με διαχειρίζεσαι. Ανεξάρτητα του τι προφίλ  έχει φτιαχτεί γιά μένα σαν προσωπικότητα, πόσο σκληρή μπορεί να είμαι ή να δειχνω, εύκολα με διαχειρίζεσαι.

-Ακούς γύρω ότι είσαι σκληρή και κυνική;
-Ναι το ακούω, αλλά δεν πέφτω από τα σύννεφα γιατί απέχει πάρα πολύ από αυτό που είμαι στην πραγματικότητα. Το ξέρεις και εσύ καλά λόγω της επαγγελματικής σου ιδιότητας αναγκαζόμαστε να είμαστε πιό σκληρές από τους αντρες γιά να επιβιώσουμε αναμε.σά τους. Απέχουμε πάρα πολύ ακόμη από την εποχή που οι γυναίκες θα έχουμε ίσα δικαιώματα με τους άνδρες. Γιά αυτό και η στιβαρότητα του άνδρα που βρίσκεται στον δημόσιο χώρο είναι αρετή, ενώ η γυναίκα χαρακτηρίζεται σκληρή, κυνική, κακιά, ενοχλητική, ανοργασμική…

-Και λίγο σκύλα
-Παρόλα αυτά δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω σε αυτό. Αν θέλουμε να πετυχουμε το ονειρό μας.  

-Σε τι περιβάλον μεγάλωσες; Τι δουλεια έκανε ο μπαμπάς; η μαμά σου;
-Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός και η μητέρα μου ήταν και παραμένει νοικοκυρά. Ο πατέρας μου δεν ζει, ζει όμως η μαμα μου!

-Σε ποια ηλικία έχασες τον μπαμπά;
-Δεν ήμουν μικρή ή τουλάχιστον με μεγάλωσε έτσι ώστε να μην αισθάνομαι μικρή όταν τον έχασα. Δηλαδή του χρωστάω τόσα πολλά, ακόμα και το πως τον πένθησα.

-Τι θες να πείς;
-Μου έδωσε τεράστια δύναμη γιά ζωή. Ήμουν 19 χρονών όταν έφυγε. Αλλά δεν θεωρώ οτι ορφάνεψα… Ισως γιατί είδα στην ζωή μου πολλά μετά, ταξιδεύοντας στο εξωτερικό. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ορφανή. Έχω έναν μικρότερο αδερφό.

-Ποιος από τους δύο γονείς σου, σε έχει επηρεάσει περισσότερο;
-Νομίζω οτι έχω υπάρξει πολύ ευλογημένη στη ζωή μέχρι τώρα. Συνήθως οι πριγκιποπούλες κόρες που χάνουν τον μπαμπά τους, μετά ζουν μια ανισορροπία. Η μητέρα μου χωρίς να έχει διαβάσει Φρουντ και Λακάν δεν μπήκε ποτέ σε αντιπαλότητα μαζί μου, διεκδίκησε με μοναδικό τρόπο να καλύψει και καλύψε το κενό. Καμιά φορά συναντάω φίλες που έχουν παιδιά 10-12 ετών και τα χάνω… Εχουν μιά αντιπαλότητα φύλων που ξαφνιάζομαι… Και είναι κορίτσια που έχουν διαβάςει, σπουδάσει… ακόμα και διδακτορικό εχουν πάρει. Κορίτσια που έχουν μιά μυρωδιά από ψυχολογία κι όμως… Η μητέρα μου μέςα στην αγνοια της, λειτούργησε με ένα ένστικτο παρομοιώδες… Γιά αυτό δεν μπορώ να ξεχωρίσω τους γονείς μου… Νομίζω ευλογήθηκα γιατί πήρα και από τους δυο σημαντικά πράγματα.

-Τι πήρες από τον καθένα;
-Παρότι ήμουν η αγαπημένη κόρη του μπαμπά, πήρα πολλά μειονεκτήματα του. Το ελάττωμα που σου προανέφερα το είχε και ο πατέρας μου… Επρεπε κι αυτόν να τον πηγαίνεις με το μαλακό. Επίσης ειμαι πεισματάρα σαν αυτόν. Ο πατέρας μου ήταν Αρβανίτης  και νομίζω ότι παρόλα τα γαλλικά στο Αρσάκειο το πείσμα με χαρακτηρίζει. (γέλια)

-Ήταν αυστηρός;
-Oχι, ήτανε δίκαιος… Δεν ήταν αυταρχικός… Ουτε ο πατέρας μου, ούτε η μητέρα μου.

-Από τη μαμά τι πήρες;
-Η μητέρα μου δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικός άνθρωπος… Μου έχει μάθει να αισθάνομαι ότι με τις γυναίκες πρέπει να είμαι αλληλέγγυα… Εχει εξαιρετικά αντανακλαστικά όσο αφορά το γήρας, το θάνατο και την αρρώστια… Θα ήθελα πολύ να της μοιάσω.

-Εννοείς να είσαι συμφιλιωμένη με όλα αυτά;
-Η μητέρα μου είναι μια γυναίκα που δεν έχει βάλει μάσκαρα στη ζωή της. Φυςιογνωμικά δεν της μοιάζω… Γενικώς μοιάζω στα πάντα με τον πατέρα μου…(γελια) Η μητέρα μου υπήρξε πολύ ωραία γυναίκα, σαν εσένα δηλαδή, με άσπρη επιδερμίδα. Είναι πολύ ήρεμη και με την ηλικία της συμφιλιωμένη. Κι εγώ όσο μεγαλώνω, ενώ φοβόμουν ότι θα με παρασύρει η δίνη του σημερινού προτύπου που καμία μας δεν χαμογελά όταν περνάν τα χρόνια, λέω άνετα την ηλικία μου κι ας με μαλώνουν λέγοντας μου: «Δεν πρέπει να τη λες»! Τέλος, γιά να με καταλάβετε λίγο περιςςότερο, η κολλητή μου λέει χαρακτηριστικά: «Πολύ φως  αγάπης χύθηκε πάνω στη Ρένα όταν ήταν παιδί…» Αυτό με βοήθησε να έχω αυτοπεποίθηση και να νοιώθω μια ασφάλεια.

-Ξύλο έχεις φάει ως παιδί; Σε τιμωρούσαν;
-Δεν ήμουν ήσυχο παιδί, αλλά ξύλο με την έννοια κακοποίησης δεν έχω φάει… Από τιμωρίες βέβαια είχα συλλογή. Νομίζω ομως ότι πρέπει να σου πω  και κατι ακόμα για να καταλάβεις πως σκεφτόμουνα από παιδί και πως καταφέρνω να τα βγάζω πέρα σε ένα σκληρό ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Πρώτα πρώτα, από παιδί, όταν καταλάβαινα ότι έχω περάσει τα όρια ζητούσα αμέσως συγνώμη. Έχω ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη από καθηγητές μου στο σχολείο γιατί ήμουν πολύ φασαριόζικο παιδί… Ημουν όμως ταυτόχρονως και πάρα πολύ καλή μαθήτρια… Γρήγορα ανακάλυψα ότι οι δάσκαλοι μεροληπτούν με τους καλούς μαθητές . Δηλαδή αν την ίδια ζημιά την κάνει η Ρένα που είναι του 9 και την κάνει και η Αννα που είναι του 19 , θα είναι πιο επιεικεις οι δάσκαλοι με την καλή μαθήτρια. Πάντως ήμουν αντιδραστική με την τιμωρία… Εαν με κλειδωναν στο δωμάτιο χωρίς φως οι θειες μου, φώναζα: ανοίξτε το φώς, πεινάω… Δεν φοβόμουν σαν παιδί και η μητέρα μου είχε πάντα την  αγωνία ότι ήμουν ριψοκίνδυνος τύπος. Βέβαια αυτή η σταση μου απέναντι στον φόβο με βοήθησε πολύ  στη σημερινές συνθήκες… Μη με εκφοβίζεις γιατί πεισμώνω περισσότερο. Οι γονείς μου γρήγορα καταλαβαν ότι ήμουν η περίπτωςη που με τη θετική ενθάρρυνση και όχι με την αρνητική λειτουργούσα καλύτερα.

-Με τους γονείς σου μιλούσες γιά όλα αυτά τα απαγορευμένα που κάνουμε σαν παιδιά; Γιά ερωτες, γιά κοπάνες…
-Nαι μιλούσα με την μητέρα αλλά και με τον πατέρα μου… Ξερανε ότι δεν έμπαινα εύκολα σε καλούπι. Ο πατέρας μου δεν θα περίμενε κανείς να με ακούει ψυχραιμα… Αν ζούσε σημερα θα ήταν 83 χρονών _με έκανε πολύ μεγάλος και ήταν και αστυνομικός. Σου είπα και πιό πριν είμαι τυχερή… Οι γονείς μας ποτέ δεν βαριγκομησαν που μας κάνανε και ουτε ποτέ ένοιωσαν ότι έχασαν την ζωή τους μεγαλώνοντας τα παιδιά τους… Όταν κάνεις ένα παιδί, το ξέρεις καλύτερα από μένα , είναι σπουδαία ευθύνη και άρα πρέπει να καταλάβεις ότι πας πίσω εσυ και οι φιλοδοξίες σου, γιά το καλό του παιδιού σου…

-Εσύ, τώρα θα έκανες παιδί;
-Θέλω να κάνω παιδί, αλλά πολύ καλά το είπες… Τώρα όχι. Δεν θα έκανα παιδί τώρα, γιατί νομίζω ότι με τις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει, δεν θα έκανα τίποτα καλά. Είναι και λίγο υποκριτικό να θες να σώσεις τον κόσμο, τη Περιφέρεια Αττικής και να μην εχεις χρόνο για το παιδί σου!

-Δεν εχεις αγωνία, μήπως προσπαθώντας να σώσεις τον κόσμο χάσεις το τραίνο της μητρότητας;
-Όχι δεν έχω τέτοιες αγωνίες. Δεν έχει χτυπήσει το βιολογικό μου ρολόι ακόμα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να κάνεις παιδί αλλά θέλει απόλυτη αφοσίωση αυτή η απόφαση… Εχει σταδια πολλά η ζωή. Τωρα προέχει αυτό που κάνω.

-Προηγείται η καριέρα;
_Δεν κάνω  καριέρα, μιά μάχη δίνω… Διάβασα από πολύ νωρίς Αριστοτέλη  και έτσι θυμώνω όταν ακούω οτι η πολιτική μπορεί είναι και καριέρα. Η παρεμβαση και συμμετοχή στα κοινά είναι υποχρέωση… Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορει να ακούει αυτό που λέω και να με υποπτευεται… Ισως το πιό δυσκολο γιά μενα είναι να πείσω τους πολίτες ότι εγώ δεν πήρα την σκυτάλη από μιά οικογενεια πολιτικών, ουτε ανακατευτηκα με την πολιτική γιά να πλουτίσω. Ετσι όπως καταντησε την πολιτική οι πολιτικοί σημερα, αυτό είναι πολύ δυσκολο να το περάσεις στον κόσμο.

-Με τον συντροφό σου έχεις κάνει Σύμφωνο Κοινωνικής Συμβίωσης… Συνειδητή επιλογή;
-Είναι ένα διαφορετικό πλαίσιο δεύσμευσης. Σε περιπτωση χωρισμού δεν χρειάζονται δικηγόροι και δεν πυροδοτούνται καταστάσεις που μπορούν να ακυρώσουν ότι ωραίο έχεις ζήσει με τον άνθρωπό σου… Σε περίπτωση διαφωνίας λύεται πάρα πολύ εύκολα η σχέση και κρατάς μόνο τα καλά.

-Οι σχέσεις είναι δύσκολες;
-Παρα πολύ νοιώθω… Αν δεν λύσεις μερικά πράγματα στον καθρέφτη σου, μην περιμένεις να βρεις εραστή σωτήρα, εραστή συντροφο, ή κάποια "κολητή" να στα λύσει.

-Τι πιστεύεις για την απιστία στις σχέσεις; Την έχεις βιώσει;
-Πρέπει, αλλά γιά να είμαι ειλικρινής δεν το πήρα πρέφα… (γελια)

-Αν το καταλάβαινες; Θα θύμωνες;
-Υπάρχουν στάδια, που τα ζούμε όλοι αν μας συμβεί κάτι… Εγώ δεν είμαι εξαίρεση! Στην περίπτωςη της απιςτίας, πρέπει να έπεσα σε πολύ έξυπνους συντρόφους και δεν με άφησαν να πάρω είδηση

-Αποκλείται να έπεσες σε πιστούς συντρόφους;
_Αποκλείεται να μην έχει συμβεί. Απλώς δεν το πήρα είδηση, γιατί είχα μάγκες τύπους, πάρα πολύ μάγκες! (γέλια)

-Εχεις κάνει ψυχανάλυση;
-Δεν έχω κάνει ψυχανάλυση , όχι ότι γιατί είμαι υγιής, ούτε γιατί  δεν θεωρώ λύση την ψυχανάλυση.Απλώς δεν έχω αισθανθεί ακόμα αυτή τη δυσφορία ώστε να αναζητήσω βοήθεια ειδικού. Αυτό μπορεί να το χρωστάω στην αρβανίτικη καταγωγή. Λύνω τα πράγματα πιο απλά.

-Κατηγορείς τον κύριο Σγουρό γιά διαπλοκή και συναλλαγή με τα μεγάλα συμφέροντα. Εσύ πως θα αντισταθείς στο παιχνιδι των συμφερόντων; Οπου νάναι θα σου χτυπήσουν τη πόρτα…
-Πολύ εύλογο ερώτημα. Για να μη λέω μεγάλα λόγια που τα έχουμε σιχαθεί όλοι , τα εχέγγυα που δίνω στο κόσμο, είναι ο τρόπος με τον οποίο πορεύτηκα μέχρι τώρα. Αν δεν την έχεις πατήσει εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 με τον νεοπλουτισμό πιστευω ότι δεν κινδυνεύεις σημερα να την πατήσεις. Εγώ τότε εργαζόμουνα σε διαφημιστικές εταιρείες και σχεδόν είχα θεωρηθεί γραφικη από τους συναδέλφους μου  που δεν είχα ακριβό ρολόι και αρνιόμουν όλα αυτά.
-Δεν ζήλεψες ποτέ ένα ρόλεξ;
-Δεν πήρα ποτέ ρόλεξ και ουτε το ζήλεψα!

-Με πόσα χρήματα στην τραπεζα θα ένοιωθες ασφάλεια;
-Τι να σου πω τώρα… Εχουν χάσει πιά οι λέξεις το νοημά τους κι αν μιλήσω ειλικρινά γιά μένα, δυσκολα θα γίνω πιστευτη. Μας κλεψανε ακόμα και το νόημα των λέξεων που είχαμε γιά να συνενοουμαστε. Δεν υπάρχουν λέξεις να πεις την αλήθεια σου χωρίς να κινήσεις υποψίες. Αν θες να μαθεις γιά την σχέση μου με τα χρήματα πηγαινε να ρωτήσεις τον αδελφό μου και τους φίλους μου. Ολοι με κοροϊδευουν…

-Στο επεισόδιο με τον Κασσιδιάρη, τι σου είχε κάνει μεγαλύτερη εντύπωση: η συμπεριφορά του Κασσιδιάρη ή η στάση των υπολοίπων της παρέας;
-H στάση των δημοσιογράφων και όλων μας… Πέσαμε από τα σύννεφα. Σε αυτή τη χώρα όμως τα θαύματα κρατούν τρεις μέρες. Το να σχολιάζουμε συνέχεια και να μη πράττουμε με ενα τρόπο ώστε να μη ξανασυμβεί το κακό, με αφήνει παγερά αδιάφορη πιά.-Πως εξηγείς τις γυναίκες που πηγαίνουν και ψηφίζουν Κασιδιάρη;
-Το λέμε… Εχουμε πολλά βάσανα σε τούτη τη χώρα. Δεν έχουμε μόνο το χρέος που δεν εγκαθίσταται βιώσιμο ανεξάρτητα των περικοπών που έχεις υποστεί στον ιδιωτικό τομέα εσύ ή στο δημόσιο τομέα οι υπόλοιποι. Εχουμε και κρίση δημοκρατίας και αξιών σε αυτή την χώρα. Αν δεν τα παλέψουμε όλα μαζι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα. Θα πω κάτι που ίσως ενοχλήσει: Για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, θες και πολίτες διαφορετικούς. Δεν μπορείς να κάνεις αναπτυξη με πένητες και εξαθλιωμένους, ούτε με ανθρώπους που αγνοούν τα βασικά… τον σεβασμό στη γυναίκα, στην παιδεία, στα ισα δικαιώματα στη υγεία, στη ζωή… Δεν μπορούμε να πετύχουμε θεωρόντας ότι το πιό σημαντικό στη ζωή είναι να φορέσεις ένα πανακριβο ρολόι.

-Οι χαρακτηρισμοί του κυρίου Πάγκαλου ήταν ένα δημόσιο χαστούκι γιά σενα;
-Όχι… Είμαι πολύ ψύχραιμη στις προκλήσεις. Οι αντίπαλοί μου με χαρακτηρίζουν ψυχρή σε βαθμό κυνισμού. Εγω τουλάχιςτον έχω την ευλογία να μπορώ να παρέμβω δημόσια, να αντιδράσω. Γιά σκέψου όλες αυτές τις γυναίκες που σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιά να υπερασπιστουν τον εαυτό τους δεν έχουν κανένα δίπλα τους να τους σταθεί. Σε εμένα μου συμπαραστάθηκαν πολλοί.  

-Πόσο διαφέρει ο κύριος Πάγκαλος από τον κύριο Κασσιδιάρη;
-Γιά μένα η ευθύνη του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι ότι αυτός έστρωσε το δρόμο στους Κασιδιάρηδες. Είναι αυτό που λέω: Ολα αυτά που ζουμε σήμερα δεν μας έτυχαν, πέτυχαν. Τα ζητήματα της παιδείας, τα ζητήματα της διαπαιδαγώγησης γενεών ολόκληρων, είναι ευθύνη όλων αυτών των ανθρώπων που καλλιέργησαν την αναξιοκρατία, που πήραν μια κυβερνητική ή μια πολιτική θέση και θεώρησαν  ότι η θέση αυτή είναι δικό τους βιλαέτι. Η απουσία σεβασμού, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, είναι ο κώδικας αξιών που καλλιέργησε ο κύριος Παγκαλος και η παρέα του, γιά αυτό οδηγηθήκαμε στους Κασηδιάρηδες…

-Υπάρχει ένα βιβλίο που σε καθόρισε; Ενας συγγραφέας;
-Ερνέστο Σάμπατο, αυτός ο σπουδαίος αργεντινός… Η τριλογία του ή Αρμαγεδών ο εξολοθρευτής. Κοίτα που με πας τώρα… Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δίνεις την ευκαιρία να πω πόσο σημαντικό ρόλο επαιξε στη ζωή μου "Το τούνελ" του Σάμπατο… Χρωστάω πάρα πολλά σε βιβλία που δεν είναι ήταν αυστηρώς πολιτικά. Αυτά καθόρισαν την στάση μου απέναντι στη ζωή και τα πράγματα. Τον Ντοστογιέφκσι τον διάβασα μαζί με τον Καζαντζάκη και έπειτα ακολούθησε ο Νίτσε και ήταν εκρηκτικό το μείγμα. Θα μπορούσα να ολισθήσω σε μεταφυσικούς δρόμους ευτυχώς την γλύτωσα. Τον Ερνέστο Σαμπατο τον διάβασα μικρή όπως και τον Καζαντζάκη… Αλλά το σπουδαιότερο βιβλίο του Καζαντζακη που είναι η "Ασκητική" το διάβασα μεγάλη. Ο Μπόρχες λέει ότι αν έχεις διαβάσει 6 σπουδαία βιβλία στη ζωή σου είναι αρκετά.

-Αγαπημένο εστιατόριο ή στεκι στην Αθήνα;
-Που να πηγαίνω συνέχεια ε; Υπάρχει ένα μαγαζί στα Πετράλωνα που αγαπώ και λέγεται Chez Lucien… Αλλά έχω να πάω ένα χρόνο. Δε σου κρύβω ότι τα δυο τελευταία χρόνια μονάζω. Το θυμάμαι πάντα αυτό το εστιατόριο, γιατί εκεί πήγαμε την πρώτη φορά που βγήκαμε με τον σύντροφό μου πριν από 8 χρόνια.

-Αγαπημένο φαγητό;
-Τσιγαριαστά χόρτα με αρνάκι. Το φτιάχνει υπέροχα η μαμα μου!

-Κανατε γιορτές στο σπίτι; Τραγουδάγατε στο τραπέζι;
-Να σκεφτείς ότι στα 75 τετραγωνικά που μέναμε, ο μπαμπάς όταν κόβαμε τούρτα αμολούσε περιστέρια! (γέλια)

-Τον καφέ πώς τον πίνεις;
-Σκέτο.

-Τουίτερ ή ίσνταγκραμ;
-Τούιτερ

-Αγαπημένη σου μουσική συγκρότημα ή καλλιτέχνης.
- Τώρα τον τελευταίο καιρό για να παίρνω κουράγιο ακούω πάλι Rolling Stones!

-Αν ήταν η ζωή σου ήταν ένα τραγούδι;
-Θα ήμουν του Θεοδωράκη… "Το Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε…"

-Τρέλες εφηβικές που έχεις κάνει;
-Ημουνα στο Παρίσι πιτσιρίκα στα 18μιση και είχα βουτήξει στο Τροκαντερό, στο σιντριβάνι. Ημουν σαν τον Χατζηχρήστο που κατεβαίνει γιά πρώτη φορά στην Αθήνα. (γελια) Ήμασταν μιά παρέα φοιτητών και ζεσταινόμασταν _είχε αυτή την υγρασία την Παριζιάνικη_ και πέσαμε να δροσιστούμε… Πλάκωσαν οι αστυνομικοί αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι ήμασταν Βαλκάνιοι…

-Προτιμάς τους σκύλους ή τις γάτες;
-Αγαπάω πολύ τις γάτες αλλά ο σύντροφός μου αγαπά πολύ τα σκυλιά και έχω υποχωρήσει… Εχουμε πάρει σκυλί.

-Πώς είναι ο Τσίπρας σαν άνθρωπος;
-Αυτό που βλέπεις. Είναι ένας άνθρωπος που όπως μου είπες τον είδες στην ταινιοθήκη με τη γυναίκα του, μόνους, χωρίς μπράβους. Τις προάλλες τον είδες που έκανε λάθος όταν πήγε να ψηφίσει. Είναι ένας άνθρωπος κανονικός, μπερδεύτηκε με τον φάκελο… Δεν είναι κάτι από πίσω… Είναι οτι φαίνεται!

-Έχει χιούμορ;
Ναι. Κι εγώ είμαι πλακατζού αλλά το κρύβω επιμελώς… Μπορώ να σου στήσω πλάκες που να τις θυμάσαι…

-Σε ευχαριστώ πολύ
-Και εγώ και καλά κάναμε που βρήκαμε το χρόνο να τα πούμε!
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X