Προβλημάτισαν Αγγλία και Ιταλία

Ακόμα και όταν μιλάμε για φιλικά προετοιμασίας, είναι αρνητικό για ομάδες που θέλουν να φανούν ανταγωνιστικές στο Παγκόσμιο Κύπελλο, να προβληματίζουν λίγες ημέρες πριν την έναρξη του.

Η Αγγλία έμεινε στο 2-2 με τον Ισημερινό σε φιλικό που έλαβε χώρα στο Μαϊάμι. Οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Βαλένσια, η ομάδα του Ρόι Χότζον έκανε την ανατροπή με Ρούνεϊ και Λάμπερτ, όμως ο Ισημερινός ισοφάρισε με τον Αρόγιο. Βαλένσια και Στέρλινγκ συμμετείχαν σε φάση με ένταση με αποτέλεσμα να αποβληθούν αμφότεροι.

Πολλή δουλειά θα χρειαστεί η Ιταλία για να μπορέσει να φτάσει στους «16» του Μουντιάλ με βάση αυτά που έδειξε στην τελευταία της φιλική αναμέτρηση απέναντι στο Λουξεμβούργο, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν κατάφερε να επικρατήσει, μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Το ξεκίνημα, ήταν ιδανικό για την «σκουάντρα ατζούρα» και μόλις στο 9’ άνοιξε το σκορ, όταν ο Μπαλοτέλι με εντυπωσιακή σέντρα βρήκε τον Μαρκίσιο ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Παρόλα αυτά, η συνέχεια, δεν ήταν ανάλογη και στο 85’ ο Σανότ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους που πήραν τη σπουδαία ισοπαλία.

Η Ολλανδία επικράτησε 2-0 της Ουαλίας, ωστόσο περισσότερη σημασία συγκεντρώνει ο τραυματισμός του Ρόμπιν Φαν Πέρσι ο οποίος αποχώρησε στο ημίχρονο, και πλέον κινδυνεύει η συμμετοχή του στο Μουντιάλ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το εύρος του προβλήματος. Στο 32’ οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ με τέρμα του Ρόμπεν για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Λενς στο 76’.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Ολλανδία – Ουαλία 2-0 (32′ Ρόμπεν, 76′ Λενς)

Αλγερία – Ρουμανία 2-1 (22′ Μπενταλέμπ, 66′ Σουντανί / 28′ Τσιπτσίου)

Ιταλία – Λουξεμβούργο 1-1 (9′ Μαρκίζιο / 85′ Σανό)

Εκουαδόρ – Αγγλία 2-2 (8′ Βαλένσια, 70′ Αρόγιο / 29′ Ρούνεϊ, 51′ Λάμπερτ)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Μπανγκέρα, Παρέδες, Γκουάγκουα, Εράσο, Βάλτερ Αγιοβί, Γρουέσο, Νομπόα (50′ Έντισον Μέντες), Αντόνιο Βαλένσια, Χέφερσον Μοντέρο, Έντουιν Βαλένσια, Καϊσέδο (46′ Ρόχας).

ΑΓΓΛΙΑ: Φόρστερ, Μίλνερ, Φιλ Τζόουνς, Σμόλινγκ, Λουκ Σο, Λάμπαρντ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Μπάρκλεϊ, Γουίλσιρ, Ρούνεϊ, Λάμπερτ.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αμπάτε, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι, Πίρλο (72’ Ακουιλάνι), Μαρκίσιο (85’ Παρόλο), Καντρέβα (78’ Ινσίνιε), Βεράτι (54’ Κασάνο), Μπαλοτέλι (78’ Σέρτσι).

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Μόρις, Μουτς, Σνελ, Σανότ, Φίλιπς, Γκέρσον (46’ Ντα Μότα), Γιάνις, Μπένσι (79’ Ντα Γκράσα), Γιανς, Γιόακιμ, Χόλτερ (72’ Σίνκερ).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Φλάαρ, Γιάνμαατ, Μπλιντ, Ντε Βρι, Μάρτινς Ίντι, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Ντε Γιονγκ (79’ Χούντελααρ), Φερ (46’ Βίναλντουμ), Φαν Πέρσι (46’ Λενς).

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Γκάμπιντον, Γκούντερ, Τέιλορ (83’ Ντάμετ), Τσέστερ, Κινγκ (77’ Βόαν), Λέντλεϊ (62’ Χουβς), Ρόμπσον Κανού (60’ Τζον), Άλεν, Γουίλιαμς (70’ Γουίλιαμς), Τσερς (67’ Ίστερ).

Σχετικά άρθρα