Λάσμε: «Απλά το θέλαμε περισσότερο»!

«Απλά εμείς το θέλαμε περισσότερο», ήταν η εξήγηση του Στέφαν Λάσμε για την ανατροπή του Παναθηναϊκού στην σειρά των τελικών και την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας.
«Είναι μεγάλο κατόρθωμα αυτό που κάναμε», είπε αρχικά ο σέντερ των «πρασίνων» και τόνισε: «Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και καταφέραμε να πετύχουμε δύο διαδοχικές νίκες και να στεφθούμε πρωταθλητές Ελλάδας. Δεν ήταν εύκολο για εμάς, όλοι το ξέρουν αυτό. Όμως, είμαστε μία γροθιά σε αυτή την ομάδα και ξέρουμε τι θέλουμε. Απλώς εμείς το θέλαμε περισσότερο από τους άλλους. Όταν στην ομάδα σου έχει παίκτες με τέτοια ψυχή και τόσο υψηλό κίνητρο συμπαρασύρεσαι κι εσύ και δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις… παραπέρα, απλώς κοιτάζεις στα μάτια τους συμπαίκτες σου και βρίσκεις κίνητρο. Μην ψάχνετε να βρείτε απαντήσεις σε τεχνικά ζητήματα μόνο. Απλώς το θέλαμε. Το θέλαμε πολύ».
«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα», σχολίασε ο Λάσμε, που στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό έχει κατακτήσει ισάριθμα νταμπλ και επισήμανε: «Ήταν πρωταθλητής Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια. Μιλούσαμε μεταξύ μας καθημερινά σε αυτή τη σειρά των τελικών και το πιστέψαμε. Εδώ πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον προπονητή μας, Φραγκίσκο Αλβέρτη».
«Μας κράτησε ενωμένους», υπογράμμισε ο σέντερ από την Γκαμπόν και εξήγησε: «Φαίνεται πως δεν είναι ακόμα έτοιμος προπονητής, αλλά αυτό μας ενέπνευσε να παίξουμε δυνατά και να μη σταματήσουμε να πιστεύουμε σε εμάς και την ομάδα. Όταν πήγαμε στο ΣΕΦ και είδαμε πως οικοδομούμε προβάδισμα με διαφορά, αυτό ήταν».
«Μετά τη νίκη μας στην έδρα του Ολυμπιακού… μυρίσαμε αίμα», είπε με τον δικό του τρόπο ο Λάσμε και τόνισε: «Δεν θα τους αφήναμε να μείνουν… ζωντανοί. Χάνεις το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να πας να το ανακτήσεις στην έδρα ενός τόσο δυνατού αντιπάλου. Το ότι τα καταφέραμε αποδεικνύει πόσο δυνατή ομάδα είμαστε και πόσο αφοσιωμένη στις νίκες είναι».

Σχετικά άρθρα