Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χρυσή μεταγραφή για τον διαχειριστή του δημοσίου χρέους Π.Χριστοδούλου
Χρυσή μεταγραφή για τον διαχειριστή του δημοσίου χρέους Π.Χριστοδούλου thumbnail

Χρυσή μεταγραφή για τον διαχειριστή του δημοσίου χρέους Π.ΧριστοδούλουΈπιασε δουλειά σε αμερικανική κερδοσκοπική εταιρεία που είχε βγάλει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, «παίζοντας» ελληνικά ομόλογα

Ο ΠΕΤΡΟΣ Χριστοδούλου διαχειρίστηκε oυσιαστικά, εν λευκώ, το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίμαχο διάστημα που στήθηκε πάνω στο σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας το μεγαλύτερο κερδοσκοπικό παιχνίδι όλων των εποχών.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην επικεφαλής του ελληνικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους εγκαταλείπει οριστικά την Ελλάδα, για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αμερική γιατί έχει προσληφθεί ως στέλεχος σε ένα από τα μεγαλύτερα κερδοσκοπικά FUND. Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία θησαύρισε στην κυριολεξία παίζοντας με τα ελληνικά ομόλογα και όπως αποδείχτηκε, είχε την καλύτερη ενημέρωση για τις κινήσεις που γίνονταν απ’ την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς και τον οργανισμό διαχείρισης δημοσίου χρέους.


Οι κερδοσκόποι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφεραν να αποκομίσουν απ’ τις κινήσεις των ελληνικών ομολόγων το αστρονομικό ποσό των 2,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, γι’ αυτό φαίνεται πως αγάπησαν ξαφνικά την Ελλάδα αλλά και τον Πέτρο Χριστοδούλου, τον οποίο τιμούν με διευθυντική θέση στην εταιρεία. Άλλωστε ο πρώην διαχειριστής του δημοσίου χρέους, είχε περάσει και από άλλα «μεγάλα» μαγαζιά, όπως η Goldman Sachs, με αποτέλεσμα η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Λε Mοντ σε ένα αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ, να θέτει ερωτήματα για το δίκτυο των ανθρώπων της συγκεκριμένης τράπεζας, που εντελώς συμπτωματικά καταλαμβάνουν πάντα νευραλγικές θέσεις που έχουν σχέση με τη διαχείριση του χρέους και των ομολόγων. Μετά το δημοσίευμα ο κ. Χριστοδούλου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά η απόφασή του να γίνει στέλεχος σε εταιρεία που κερδοσκοπούσε ασύστολα με τα ελληνικά ομόλογα, προκαλεί κρίσιμα ερωτήματα:


1ον Ποιες ήταν οι σχέσεις του κ. Χριστοδούλου με την αμερικάνικη εταιρεία που τίναξε την μπάγκα στον αέρα κερδοσκοπώντας με τα ελληνικά ομόλογα και θησαυρίζοντας από τη δυστυχία του ελληνικού λαού.
2ον Έχει ερευνηθεί το ενδεχόμενο οι κερδοσκόποι να είχαν εσωτερική ενημέρωση για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους;
3ον Γιατί μια κερδοσκοπική εταιρεία ρίσκαρε μεγάλα κεφάλαια παίζοντας με τα ελληνικά ομόλογα; Μήπως οι κινήσεις γίνονταν εκ του ασφαλούς και γι’ αυτό αποκόμισε τεράστια κέρδη;
4ον Είναι νόμιμο και ηθικό ο διαχειριστής του ελληνικού δημοσίου χρέους να μετακινείται σε μια εταιρεία που κερδοσκοπούσε με τα ελληνικά ομόλογα;


Για να μην υπάρχουν σκιές θα έπρεπε να ελεγχθούν οι κινήσεις που έγιναν το επίμαχο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα να ξεκινήσει και μια σοβαρή δικαστική έρευνα, για να δούμε ποιοι θησαύρισαν το επίμαχο διάστημα. Γιατί τώρα που πέρασε η μπόρα, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλα στελέχη που βρέθηκαν σε νευραλγικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού, να μετακομίζουν σε εταιρείες κερδοσκόπων.


Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Λε Μοντ» που αναφέρεται στους ανθρώπους της Goldman Sachs στην Ευρώπη, υποστηρίζει ότι η Fed (Ομοσπονδιακή Αμερικανική Τράπεζα) έχει βάλει στο στόχαστρο των ερευνών της για τις σχέσεις του ελληνικού Δημοσίου με την αμερικανική τράπεζα και τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρο Χριστοδούλου.


Ο πρώην επικεφαλής διαχείρισης διαθεσίμων της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκεται κατά τη «Μόντ» στο επίκεντρο της έρευνας της Fed (Ομοσπονδιακή Αμερικανική Τράπεζα) για το ρόλο που έπαιξε στις αρχές του 2009 ως εποπτεύων της ίδρυσης της συγγενικής στην Goldman Sachs λονδρέζικης εταιρείας Titlos, με σκοπό τη μεταφορά του ελληνικού χρέους στην Εθνική Τράπεζα. Ο κ. Χριστοδούλου άλλωστε, υπενθυμίζει το δημοσίευμα, είχε θητεύσει πριν από την πρόσληψή του στην Εθνική, το 1998, στην Goldman Sachs.


«Η υπόθεση αυτή, γράφει η γαλλική εφημερίδα, φέρνει στο φως την ισχύ του ευρωπαϊκού δικτύου επιρροής της Goldman Sachs που έχει παγιωθεί από το 1985». Στους ανθρώπους της Goldman Sachs στην Ευρώπη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Πίτερ Σάδερλαντ, πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (επί Ντελόρ) και πρώην γενικός διευθυντής της GATT (Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου), προδρόμου του σημερινού Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ο Σάδερλαντ είναι σήμερα Πρόεδρος της Goldman Sachs Ιnternational, αλλά και της πετρελαϊκής εταιρείας ΒP, «άνθρωπος κλειδί στις σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας».


Μετά από όλα αυτά, η επέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αθηνών κρίνεται απαραίτητη. 

 Κontranews.gr  

 


  


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X