Αρχική / Υγεία / Πνευμονολογία / Παγκόσμια Ημέρα κατά του Άσθματος: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών από το Ιατρικό Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Άσθματος: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών από το Ιατρικό Αθηνών  thumbnail

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Άσθματος: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών από το Ιατρικό Αθηνών

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Άσθματος την Τετάρτη 7 Μαΐου, το Ιατρικό Π. Φαλήρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους πολίτες των Νοτίων Προαστίων. 


Το «παρών» στην πρόληψη για τις αναπνευστικές παθήσεις, έδωσε ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος συμμετείχε και στις εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τους εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικό Π. Φαλήρου. Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή, δήλωσε: «Σε μια περίοδο οικονομικών δυσκολιών στην πατρίδα μας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών για ακόμη μια φορά έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο με τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων για τους δημότες μας και την ενημέρωσή τους για τη σημασία της πρόληψης στις αναπνευστικές παθήσεις. Ευχαριστούμε, εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο τον Πρόεδρο του Ομίλου Δρ. Γ. Αποστολόπουλο για την κοινωνική του προσφορά, όσο και τα στελέχη του Ιατρικού Π. Φαλήρου – με τα οποία υπάρχει αγαστή συνεργασία – για τη συμπαράστασή τους όλα τα χρόνια στους συμπολίτες μας». 


Ο κ. Ιωάννης Πυρνοκόκης, Διευθυντής του Ιατρικού Π. Φαλήρου, δήλωσε: «Η σημερινή προσέλευση του κόσμου που ξεπερνά κατά πέντε φορές τη μέση ημερήσια επισκεψιμότητα της μονάδας μας, μάς επιβεβαιώνει και μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, έχοντας ως σκοπό την διατήρηση υψηλού επιπέδου υγείας στους κατοίκους των Ν. Προαστίων. Τόσο μέσα από την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών υγείας από τη διακεκριμένη επιστημονική μας ομάδα, όσο και τη διενέργεια δράσεων που υπογραμμίζουν τη σημασία της ενημέρωσης στην πρόληψη της υγείας». Λεζάντα φωτογραφίας (από αριστερά): οι κ.κ. Ιωάννης Πυρνοκόκης, Γενικός Διευθυντής Ιατρικού Π. Φαλήρου, Ελένη Αντωνάκου, Διευθύντρια Επικοινωνίας Ιατρικού Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Δημήτρης Χωριανόπουλος, Πνευμονολόγος, Ιατρικό Π. Φαλήρου


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της νοσηλευτικής μονάδας Ιατρικού Π. Φαλήρου, διενεργήθηκαν προληπτικές εξετάσεις αναπνοής με σπιρομέτρηση και ροομετρία, ενώ οι διακεκριμένοι ιατροί κ.κ. Νίκη Γεωργάτου-Παπαγεωργίου, Διευθύντρια Πνευμονολόγος, Δημήτρης Χωριανόπουλος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, και Χρυσή Αγγελετοπούλου, Πνευμονολόγος, ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τις αναπνευστικές παθήσεις – βρογχικό άσθμα, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, αναπνευστική ανεπάρκεια, καρκίνος πνεύμονα, σύνδρομο απνοιών, υποπνοών στον ύπνο κ.α. – και τη σημασία της πρόληψης για τη διατήρηση της καλής υγείας. 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X