Αλβέρτης: «Κατάλαβα τι περνάνε οι προπονητές»

Για τον πρώτο τίτλο του ως προπονητής μίλησε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αλλαγή ψυχολογίας μετά από τη νίκη στο ΣΕΦ ενώ μίλησε και για το θέμα της παραμονής του στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας.
Οι δηλώσεις του Αλβέρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra”:Για τα συναισθήματά του από τον πρώτο του προπονητικό τίτλο: «Είναι αλλιώς. Η χαρά παραμένει η ίδια. Από άλλο πόσο, άλλες ευθύνες, άλλες ανησυχίες, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Βγήκε η φύση μου, προσπάθησα να λειτουργήσω όπως αισθανόμουν και μας βγήκε. Σαν προπονητής του Παναθηναϊκού, προσπαθώ να βοηθήσω όπως έχω μάθει τόσα χρόνια».
Όσον αφορά στο γεγονός πως άλλαξε το… τσιπάκι μετά το 2-1 του Ολυμπιακού: «Έπαιξε ρόλο. Όσον αφορά αυτούς που κάνουν κάθε μέρα προσπαθούν. Όταν είσαι πεσμένος, πρέπει να σηκωθείς. Όλοι έπαιξαν ρόλο. Ο κόσμος ήρθε σε δύσκολες στιγμές και μας βοήθησε».
Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας: «Όταν λες ότι είσαι μέλος μίας ομάδας και να είσαι εκ του ασφαλούς και χωρίς καμία ευθύνη είναι εύκολο. Όταν εννοείς αυτά που λες, πρέπει να πάρεις το ρίσκο. Δεν σκέφτηκα το κόστος της προσωπικής μου πορείας».Για την εμπιστοσύνη που είχε στους παίκτες και τους συνεργάτες του: «Είχα εμπιστοσύνη στα παιδιά γιατί τους ζούσα κάθε μέρα και φυσικά στους συνεργάτες μου. Είναι πραγματικά πολύ νωρίς. Δεν υπάρχει κάτι. Καριερίστας προπονητής δεν είμαι. Μπήκαμε στη διαδικασία αυτή, δεν έχω κάποια ματαιοδοξία. Χαίρομαι που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό γιατί αυτή είναι η ζωή μου».
Για το γεγονός ότι πέρασε στην άλλη πλευρά πλέον: «Συνειδητοποίησα τι περνάνε οι προπονητές. Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα στο άλλο δωμάτιο που περνάνε τόσες ώρες. Πραγματικά δεν ξέρω αν έχω φύγει ακόμα από τον άλλο κόσμο, του παίκτη για να φτάσω στου προπονητή».
Για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού μετά την ισοφάριση της σειράς: «Ξέρουμε πολύ καλά τι παίζει ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Τεχνική, θεωρία και τακτική, είναι το ποσοστό μικρότερο από την ψυχολογία. Είχαμε την ψυχολογία και το θέλω χθες. Ήταν πράγματα που μας βγήκαν. Μέσα σε τρεις μήνες δεν γίνεσαι μάγος. Ανοίγεις τα κιτάπια σου και ψάχνεις για όσα έχεις περάσει. 13 χρόνια με τον Ομπράντοβιτς ήταν ότι καλύτερο και φυσικά με τον Πεδουλάκη άλλο ενάμιση χρόνο».
Για το αν έχει μερίδιο στην επιτυχία ο Πεδουλάκης: «Την έχει φτιάξει ο Πεδουλάκης, έχει μερίδιο στη φιλοσοφία και την επιτυχία. Και να χάναμε πάλι την ίδια αντίδραση θα είχαμε. Γιατί είμαστε οικογένεια».
Για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και αν θα μείνει στον πάγκο: «Πρέπει να κάτσουμε κάτω και να σχεδιάσουμε τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε μελέτη. Είναι απλά πράγματα. Δεν είναι της στιγμής, όταν θα έχουμε κάτι θα τα πούμε και πάλι».

Σχετικά άρθρα