Οι άστεγοι απειλούν το Μουντιάλ

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προειδοποίησαν ότι η δράση θα γίνει πιο ριζοσπαστική στη διάρκεια των αγώνων.
Η οργάνωση «MTST», δηλαδή Κίνημα Εργαζόμενων Αστέγων» είναι αυτή που συγκέντρωσε τον κόσμο και ξεκαθάρισε ότι στα σ΄χεδια της είναι τα ενταθούν οι διαμαρτυρίες στις διάρκεια του Παγκσομίου Κυπέλλου αν η κυβέρνηση δεν απαντήσει στα αιτήματά της.
«Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή παρά να ριζοσπαστικοποίησουμε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο συντονιστής της MTST , Guilherme Boulos, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι στιγμής , καμία αρχή δεν έχει αποδεχθεί τις διάφορες αναφορές της κίνησης για να αποκτήσουν σπίτι χιλιάδες άνθρωπποι που ζουν στους δρόμους ή σε καταυλισμούς στη μεγαλύτερη πόλη στη Βραζιλία .
«Θέλουμε να πούμε στην κυβέρνηση ότι τις ημέρες των αγώνων θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα θέλουν να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο», δήλωσε ο ίδιος άνθρωπος.
Η χθεσινή διαδήλωση κατέληξε στο γήπεδο Κορίνθιανς όπου θα δώσει τον πρώτο της αγώνα η Βραζιλία με αντίπαλο την Κροατία.

Σχετικά άρθρα