Αρχική / More / Celebrity news / Γιάννα Αγγελοπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ;
Γιάννα Αγγελοπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ; thumbnail

Γιάννα Αγγελοπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ;

Την ώρα που το πολιτικό σύστημα καταμετρούσε τις δυνάμεις του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η Γιάννα Αγγελοπούλου επέλεξε να κάνει μια εμφάνιση-έκπληξη στην τηλεόραση του Alpha.

Και ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στην εκλογή του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, στηρίζοντας έτσι έμμεσα τον Αντώνη Σαμαρά, επέλεξε να στείλει ένα ξεκάθαρο, κωδικοποιημένο μήνυμα, ότι είναι παρούσα στις εξελίξεις που έρχονται.
Η ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, τόνισε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στα κοινά με κάποιο πολιτικό κόμμα που θα ίδρυε η ίδια, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να έδειχνε ενδιαφέρον για την Προεδρία της Δημοκρατίας.


Εγκώμια στον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι

Η Γιάννα Αγγελοπούλου καλωσόρισε το πολιτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι σπάει τον δικομματισμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχη για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής.
Η κυρία Αγγελοπούλου χαιρέτισε την άνοδο νέων πολιτικών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντάς τες ως παράγοντες ισορροπίας του δημοκρατικού πολιτεύματος:
"Βλέπω μια ισορροπία -και αυτή είναι καλόδεχτη. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής ως Ελληνίδα διότι δεν είμαστε πια στο status quo που ήμασταν δεκαετίες πριν. Εμφανίζονται νέες δυναμικές, εμφανίζονται νέα κόμματα, νέοι συνδυασμοί. Έχει ήδη ανοίξει ο ορίζοντας σε νέες πολιτικές δυνάμεις και σε άλλα κόμματα -αν εξαιρέσουμε βέβαια το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που είναι αποκρουστικό όπως και το κύμα βίας που εμφανίζεται. Έχουν αναδειχθεί νέες δυνάμεις, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πώς ήταν τα πράγματα πριν από δύο ή τρία χρόνια για συνδυασμούς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, βλέπουμε αντίθετα συνδυασμούς που είχαν τη μερίδα του λέοντος, να έχουν καταποντιστεί ή σχεδόν. Για εμένα και εννοώ για τον κόσμο, αυτό είναι κάτι ευχάριστο. Καθετί καινούργιο αξίζει την προσοχή μας".Ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας


Όταν οι συντονιστές της εκπομπής ζήτησαν από την Γιάννα Αγγελοπούλου  να τοποθετηθεί σχετικά με τα πολιτικά της σχέδια και ιδιαίτερα το εάν θα την ενδιέφερε να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015, εκείνη απάντησε:
"Οποτε μού ζητήθηκε, έχω προσέλθει. Βάζω όμως έναν όρο: Θέλω να έχω απόλυτη ευθύνη της θέσης που μου δίνεται. Απόλυτη ευθύνη".


Η κυβέρνηση αναζητά 180 ψήφους


Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Για να εκλεγεί ο Πρόεδρος απαιτούνται 180 ψήφοι βουλευτών και η αναζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει.


Μετά την συντριβή της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές, "δεξαμενές" υπάρχουν πλέον για την κυβέρνηση. Με τη βοήθεια ανεξάρτητων βουλευτών, οι ψήφοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρκούν για τον μαγικό αριθμό 180 που θα εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο.


Το ατού της Γιάννας Αγγελοπούλου


Ανάμεσα στα ατού της Γιάννας Αγγελοπούλου για την διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι οι εκλεκτικές σχέσεις που διατηρεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα σενάρια που θέλουν την κ. Αγγελοπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι η ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων πιθανόν θα μπορούσε να προσμετρήσει και τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή της.


O γιός της Γιάννας Αγγελοπούλου και ο ΣΥΡΙΖΑ


Αίσθηση είχε προκαλέσει προ τριεετίας το γεγονός ότι ο γιος της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου ήταν μαζί με τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα. Αργότερα, με άρθρο του, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τάχθηκε  υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο είχε τίτλο "Τα διλήμματα του Ευρώ και η κρίση της Ευρωζώνης -Απαντήσεις και νέες προκλήσεις από την πρόσφατη ιστορία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς".
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκανε ιστορική αναδρομή στην παγκόσμια οικονομία από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και επικαλείται βιβλιογραφία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιάννης Μηλιός και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επικαλείται επίσης τον φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ που ήρθε στην Αθήνα να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.

Εγραφε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος: 
"Συνεπώς, η πολιτική διεξόδου από την κρίση πρέπει να προσανατολίζεται στην αναμόρφωση των όρων με τους οποίους εντάσσεται η κάθε χώρα-μέλος στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Η τελευταία αποτελεί προνομιακό πεδίο κοινής πάλης για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων κεφαλαίου-εργασίας, την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού και την σφυρηλάτηση της δημοκρατίας. Το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών δεν είναι "ευρώ ή δραχμή"· αντιθέτως, συμπυκνώνεται στο δίλημμα νεοφιλελεύθερη λιτότητα και εξαθλίωση ή κοινωνική συνοχή, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Στην Ευρώπη των "αγορών", αντιπαραβάλλεται η κοινωνική Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης."

Γιάννα Αγγελοπούλου: Δεν είμαι χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Το όνομα της Γιάννα Αγγελοπούλου ενεπλάκη και απο δημοσιεύματα που την ήθελαν χορηγό του ΣΥΡΙΖΑ και στα οποία απάντησε η ίδια η ισχυρή κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Η επιστολή απεστάλη στην εφημερίδα "Δημοκρατία" δημοσίευμα της οποίας αναφερόταν σε άρθρο της εφημερίδας "Καθημερινή" στο οποίο "φωτογραφιζόταν" -χωρίς να κατονομάζεται- ανάμειξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος του κ. Τσίπρα.

"Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, η μόνη σκέψη που μου έρχεται, είναι ότι ίσως για τα ευφάνταστα σενάρια φταίει ο καύσωνας. Εύχομαι πάντως καλή πορεία στο εκδοτικό εγχείρημα όλων σας", αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κυρία Αγγελοπούλου.

Η επιστολή της κυρίας Αγγελοπούλου ήρθε μετά τα δύο αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της "Καθημερινής" και της "Δημοκρατίας" που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις. 

Το αρχικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής με την υπογραφή του Στέφανου Κασιμάτη έγγραφε τα εξής :

"Tο έργο έχει περίπλοκη υπόθεση, γι' αυτό είναι αναγκαίο να ξεκινήσω από τα βασικά. Teneo είναι ρήμα των λατινικών και σημαίνει κρατώ, κατέχω και άλλα συναφή. Είναι όμως και εταιρεία συμβούλων με έδρα τις ΗΠΑ και γραφεία σε άλλα επτά σημεία ανά τον κόσμο. Η εταιρεία, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της, βασίζεται σε ένα "παγκόσμιο δίκτυο χρηματοοικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτικών σχέσεων, με σκοπό να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβούλων, που θα δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να οργανώνουν και να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους, να κατευθύνουν την ανάπτυξή τους, να χτίζουν τη φήμη τους και να προστατεύουν το όνομά τους". Πρόεδρός της είναι ο στενότερος σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον: ο σαραντάχρονος σήμερα Ντάγκλας "Νταγκ" Μπαντ. Ο εν λόγω εντάχθηκε στην ομάδα του 42ου προέδρου των ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 23 ετών. Χάρη στις ικανότητές του ανελίχθη ως την υψηλότερη βαθμίδα της ιεραρχίας στην ειδικότητά του. Είναι δε ο ιθύνων νους του οργανισμού "Clinton Global Initiative", που έχει σκοπό την ανταλλαγή και την ώσμωση των ιδεών μεταξύ "ηγετών" (με την ευρεία έννοια του όρου, εξ ου και τα εισαγωγικά).

Το ερώτημα είναι τι γύρευε στην Αθήνα, το διάστημα προ των τελευταίων εκλογών, η ομάδα της Teneo, η ειδικευόμενη στις πολιτικές καμπάνιες. Ενα πουλάκι (το γνωστό πουλάκι της δημώδους παραδόσεώς μας, αυτό που πάντα λέει την αλήθεια στα τραγούδια…) μου ψιθυρίζει ότι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε αντισυστημικό κόμμα, το οποίο θέλει να μετακινηθεί περισσότερο προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, αλλά να το κάνει με τρόπο, για να μην τρομάξει την πελατεία του"…
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X