Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Δεν κάνουμε σεξ, προτιμά να βλέπει πορνό. Γιατί;
Δεν κάνουμε σεξ, προτιμά να βλέπει πορνό. Γιατί;  thumbnail

Βάλια, 23 ετών

Δεν κάνουμε σεξ, προτιμά να βλέπει πορνό. Γιατί;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Γειά σας. Είμαι 23 και ο αρραβωνιαστικός μου 37 είμαστε 2 χρόνια μαζί και τελευταία συζούμε. Πρόσφατα ανακάλυψα πως όταν δεν είμαστε μαζί ο αρραβωνιαστικός μου πάντα βλέπει ταινίες πορνό και βλέπει εικόνες ή ιστοσελίδες με αντίστοιχο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα λόγου του καθημερινού άγχους και της οικονομικής κρίσης έχουν αραιώσει οι επαφές μας σε σχέση με τον πρώτο καιρό. Πρέπει να ανησυχώ; Μήπως δεν τον ελκύω πια ερωτικά; Κάναμε μία συζήτηση και μου είπε οτι είναι φυσιολογικό και οτι όλοι οι άντρες βλεπουν και οτι πρέπει να πάψω να σκέφτομαι έτσι και να τον καταλάβω. Πως πρέπει να αντιδράσω;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός 


Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Αφού θέτετε από μόνη σας τον όρο "πρέπει", μέσα απ' την ερώτησή σας "πως πρέπει να αντιδράσω" τα πράγματα γίνονται αρκετά απλά. Καλό είναι να σταματήσετε να σκέφτεστε πως θα αντιδράσετε και να δείτε πως νιώθετε. Με βάση τα συναισθήματά σας θα βγει μια πρωτοβουλία, μια δράση η οποία θα είναι δική σας και θα βγαίνει από σας την ίδια. Αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει το σύντροφό σας, αφού μοιραστείτε μαζί του το τί αισθάνεστε και το πως σκοπεύετε να πράξετε επ' αυτού, να δει μια δική σας πτυχή, αντί να νιώσει ότι "μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους" μέσα από την επιτυχή εκτέλεση μιας οποιασδήποτε συμβουλής. Είναι όντως συχνό φαινόμενο να βλέπουν οι άνδρες πορνό αλλά εξίσου συχνό φαινόμενο είναι και το να περνάμε με "λίγο κόκκινο" ως οδηγοί. Επίσης εξίσου συχνό φαινόμενο είναι να διαβάζουν οι άνθρωποι περιοδικά ποικίλης ύλης και να λύνουν σταυρόλεξα. Το θέμα δεν είναι η συχνότητα και ευρύτητα του φαινομένου αλλά πως νιώθετε εσείς σ'αυτό. Αν σας ενοχλεί εκφράστε το. Αναρωτηθείτε γιατί σας ενοχλεί. Το βιώνετε ως απειλή; Ως απόρριψη; Συζητείστε το με το σύντροφό σας. Όχι σαν φαινόμενο αλλά σαν κάτι που σας προκαλεί συναισθήματα. Μιλήστε γι'αυτά.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X