Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Β. Οικονόμου! Τι λέει στην επιστολή του
Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Β. Οικονόμου! Τι λέει στην επιστολή του thumbnail

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Β. Οικονόμου! Τι λέει στην επιστολή του

Επιστολή ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής ο Βασίλης Οικονόμου.


Διαβάστε τι αναφέρει ο κ. Οικονόμου στην επιστολή του:


«Σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, απέστειλα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολούθως, δηλώνω και την αποχώρησή μου από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011, όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με τη Δημοκρατική Αριστερά, με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και τη συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου, ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο Πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές.


Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη, καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου τη δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα.


Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι δυνατή η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δηλώνω τη στράτευσή μου σε αυτή την προσπάθεια που μπορεί να ανταποκριθεί στα αγωνιώδη αιτήματα του ελληνικού λαού, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι δίκαιες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι ρεαλιστικές μόνο με τη στροφή στην ανάπτυξη, η οποία θα θεμελιωθεί πάνω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, διαθέτοντας ειλικρινές κοινωνικό πρόσωπο. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή μου σε ένα κυβερνητικό σχήμα σαν το σημερινό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα σε ό,τι με αφορά. Η απάντηση στην κρίση μπορεί να προκύψει μέσα από την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης».


Για την ανεξαρτητοποίησή του από τη ΔΗΜΑΡ μίλησε ο Βασίλης Οικονόμου.


Όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ έχασε τις ευκαιρίες που είχε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ερωτηθείς αν είναι στις προθέσεις του να στηρίξει την κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει να συμμετάσχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα, όπως είναι σήμερα τα πράγματα.


«Εγώ θα στηρίξω μία πορεία σταθερότητας και μία προσπάθεια να κρατηθούμε στην ευρωπαϊκή πορεία και να ξεπεράσουμε την κρίση, με δίκαια, όμως, μέτρα, με κοινωνική δικαιοσύνη, με κοινωνικό πρόσωπο, με ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.


 


Μadata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X