Σαλάτα με κρουτόν, μπέικον και παρμεζάνα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σαλάτα</span><br />1 μαρούλι<br />300 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο (μόνο τα τρυφερά φύλλα)<br />3-4 φέτες ψωμί για τοστ<br />60 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη<br />80 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια<br />1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη<br />1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το ντρέσινγκ</span><br />4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />1 κουταλάκι του γλυκού μουστάδρα<br />2 κουταλιές της σούπας ξίδι<br />λίγο αλάτι<br />λίγο πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τη σαλάτα</span><br />Καθαρίζουμε το μαρούλι, αφαιρώντας την κορυφή και τα χαλασμένα φύλλα.<br />Γεμίζουμε το νεροχύτη της κουζίνας με νερό και λίγο ξίδι και βάζουμε τα φύλλα του μαρουλιού μέσα στο νεροχύτη για λίγα λεπτά.<br /> <br />Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι της κουζίνας για να φύγει το νερό.<br />Αυτή η διαδικασία, γίνεται για να καθαρίσει καλύτερα το μαρούλι.<br /> <br />Αφού το βάλουμε για λίγα λεπτά μέσα στο νερό και στο ξίδι, μετά ξεπλένουμε και μεμονωμένα τα φύλλα του.<br />Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.<br /> <br />Αφού καθαρίσουμε με νερό το μαρούλι και το σπανάκι, στραγγίζουμε τα φύλλα τους.<br />Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία και το τσιγαρίζουμε.<br /> <br />Όταν το βγάλουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξει.<br />Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το ψωμί κομμένο σε μικρούς κύβους (κρουτόν).<br /> <br />Μόλις τα κρουτόν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε και αυτά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.<br />Τοποθετούμε το μαρούλι και το σπανάκι σε μια σαλατιέρα, σκορπίζουμε από πάνω το μπέικον και τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το ντρέσινγκ</span><br />Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τα αναμειγνύουμε και τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.<br />Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα