Αρχική / Πολιτισμός / City life / Όλη η σύγχρονη μόδα στο μουσείο Μπενάκη 26.6
Όλη η σύγχρονη μόδα στο μουσείο Μπενάκη 26.6 thumbnail

Όλη η σύγχρονη μόδα στο μουσείο Μπενάκη 26.6

Η έκθεση «Destefashioncollection: 1 to 8» πειραματίζεται με τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της μόδας.Έχοντας ξεκινήσει εδώ και οκτώ χρόνια μία συγκεκριμένη πρόταση που φέρνει κοντά την τέχνη με τη μόδα, σήμερα μας δείχνει σε μία ενιαία έκθεση τους καλλιτεχνικούς καρπούς της δημιουργικής του πορείας… Ο λόγος για το destefashioncollection, το πρότζεκτ του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, το οποίο μέσα από αναθέσεις καλλιτεχνών, δημιουργεί μία πλατφόρμα καλλιτεχνικού πειραματισμού με αφετηρία τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της μόδας.Από το 2007 λοιπόν, κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης δημιουργεί μία «capsule collection» όπου εξελίσσει το προσωπικό του όραμα ντυμένο με υπέροχα κοστούμια, πρωτότυπους σχεδιαστές και ό,τι άλλο εμπνέει καθέναν από αυτούς. Η έκθεση που ετοιμάζεται σε συνεργασία του ΔΕΣΤΕ με το Μουσείο Μπενάκη, έχει τον τίτλο «Destefashioncollection: 1 to 8» και συγκεντρώνει τα έργα των οκτώ χρόνων που δημιουργήθηκαν για το συγκεκριμένο πρότζεκτ με τη συμμετοχή των παρακάτω καλλιτεχνών: Michael Amzalag & Mathias Augustyniak, Juergen Teller, Helmut Lang, Patrizia Cavalli, Charles Ray, Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη, Diller Scofidio +Renfro και Μαρία Παπαδημητρίου. 
Η έκθεση εστιάζει στις διαφορετικές ποιότητες της σχέσης που αναπτύσσεται ανάμεσα στους κόσμους της τέχνης και της μόδας, στη συγγένεια αλλά και την απόσταση που τους χωρίζει. Παράλληλα με την έκθεση θα φιλοξενείται και το ανεξάρτητο διαδικτυακό πρότζεκτ μέσα στον χώρο της έκθεσης www.destefashioncollection1to8.gr, διευρύνοντας έτσι την επιμελητική ατζέντα και ενθαρρύνοντας τη συλλογική και αυτοσχεδιαστική συμμετοχή. Την επιμέλεια και τον σχεδιασμό της υπογράφουν οι Νάντια Αργυροπούλου, Adam Μ. Bandler και Mark Wasiuta.

Πηγή: www.tospirto.net


Info


26 Ιουνίου 2014
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Γκάζι
Τηλ.: 210-3453111
Έως 12 Οκτωβρίου 2014.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X