Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ανοιχτά τις Κυριακές τα καταστήματα! Σε ποιες περιφέρειες
Ανοιχτά τις Κυριακές τα καταστήματα! Σε ποιες περιφέρειες thumbnail

Ανοιχτά τις Κυριακές τα καταστήματα! Σε ποιες περιφέρειες


Μπορεί στις αρχές του χρόνου οι εμποροϋπάλληλοι να φώναζαν «ποτέ την Κυριακή», όσον αφορά στο άνοιγμα τον καταστημάτων, όμως τελικά το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε επτά περιοχές της χώρας, ώστε να τονωθεί η τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές για έναν ολόκληρο χρόνο σε επτά περιοχές έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί και στην έκθεση του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα ανοίγουν και τις επτά μέρες της εβδομάδας:

• Στην Περιφέρεια Αττικής, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της οδού Ερμού και της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας, καθώς και στη Ραφήνα, λόγω της ύπαρξης του λιμανιού.


• Στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, τη Ρόδο, την Κω και την Ερμούπολη της Σύρου.


• Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένης της οδού Τσιμισκή και η Χαλκιδική.

Η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Αν όλα πάνε καλά λοιπόν, το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων θα επαναξιολογηθεί την άνοιξη του 2015.

Εκτός πάντως από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, εξετάζεται το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων, αφού πρώτα θεσπιστεί ένας Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία των καταναλωτών.


 Madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X