Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Θεράπευσαν με βλαστοκύτταρα την σκλήρυνση κατά πλάκας σε ποντίκια
Θεράπευσαν με βλαστοκύτταρα την σκλήρυνση κατά πλάκας σε ποντίκια thumbnail

Θεράπευσαν με βλαστοκύτταρα την σκλήρυνση κατά πλάκας σε ποντίκια

 

Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα για να θεραπεύσουν επιτυχώς την προχωρημένη σκλήρυνση κατά πλάκας σε ποντίκια.


Τα ζώα ανέκτησαν την ικανότητα να περπατούν και να τρέχουν φυσιολογικά, ενώ μία άλλη ομάδα ποντικιών τα οποία δεν υποβλήθηκαν στην πειραματική θεραπεία, παρέμειναν παράλυτα.


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους είναι αρκετά ενθαρρυντικά ώστε να προχωρήσουν σε κλινικές μελέτες, σε μία προσπάθεια να βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία για τα τελικά στάδια αυτής της νευρολογικής ασθένειας.


Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Stem Cell Reports», στην μελέτη τους συνέκριναν τις εγχύσεις βλαστικών κυττάρων (ή βλαστοκυττάρων) από ανθρώπινα έμβρυα με τις εγχύσεις βλαστικών κυττάρων από μυελό των οστών (οι τελευταίες ήδη δοκιμάζονται σε ανθρώπους για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας).


Τα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα ήταν πολύ αποδοτικότερα, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρόμπερτ Λάντζα, από την εταιρεία βιοτεχνολογίας AdvancedCellTechnology, που εδρεύει στη Μασαχουσέτη.


Τα βλαστοκύτταρα που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ανήκουν στην ομάδα των μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων, τα οποία φυσιολογικά δημιουργούν τους ιστούς του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X