ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 7 ΙΟΥΝΙΟΥ (vd)

Η «απόκρουση του αιώνα» από τον Γκόρντον Μπανκς στη κεφαλιά του Πελέ το γεγονός που έκλεψε την παράσταση στο ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ της 7ης Ιουνίου.

1934

Γερμανία-Αυστρία 3-2: Ο πρώτος «μικρός τελικός» στην ιστορία του Μουντιάλ στο «Τζόρτζιο Ασκαρέλι» της Νάπολι (ένα στάδιο που ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά από τους βομβαρδισμούς στη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου). Όλα κρίθηκαν νωρίς με τους Γερμανούς να πετυχαίνουν και τα τρία τους γκολ στο πρώτο ημίχρονο και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 54’.

1962

Γιουγκοσλαβία-Κολομβία 5-0: «Τελικός» για μία θέση στην οκτάδα. Η Γιουγκοσλαβία που έπαιρνε την πρόκριση και με ισοπαλία, σάρωσε τους Κολομβιανούς με σκόρερ δύο γκολ τους Μίλαν Γκάλιτς και Ντράζαν Γέρκοβιτς.

Ιταλία-Ελβετία 3-0: Τυπικής σημασίας και μόνο η αναμέτρηση στο Σαντιάγο καθώς και οι δύο ομάδες είχαν αποκλειστεί.

Μεξικό-Τσεχοσλοβακία 3-1: Άνευ βαθμολογικής σημασίας ο αγώνας καθώς οι Τσεχοσλοβάκοι είχαν ήδη προκριθεί μαζί με την Βραζιλία από τον τρίτο όμιλο.

Αγγλία-Βουλγαρία 0-0: Η Αγγλία ήθελε έναν βαθμό για να περάσει μαζί με την Ουγγαρία. Με το 0-0 ισοβάθμησε με την Αργεντινή και πήρε την πρόκριση στη διαφορά των τερμάτων.

1970

Βραζιλία-Αγγλία 1-0: Παρά το «φτωχό» σκορ έγινε ένα υπέροχο ματς που κρίθηκε από γκολ του Ζαϊρζίνιο. Το «χάι λάιτ» του αγώνα η «απόκρουση του αιώνα» όπως αποκαλέστηκε του Γκόρντον Μπανκς σε κεφαλιά του Πελέ.

Γερμανία-Βουλγαρία 5-2: Οι Βούλγαροι άνοιξαν και έκλεισαν το σκορ με τους Γερμανούς ενδιάμεσα να βομβαρδίζουν. Xατ-τρικ από τον Γκερντ Μίλερ, πρώτο σκόρερ του τουρνουά.

Μεξικό-Ελ Σαλβαδόρ 4-0: Αποθέωση από 104.000 θεατές στο Αζτέκα για τους διοργανωτές στην καλύτερη παρουσία τους σε εκείνο το Μουντιάλ.

Σουηδία-Ισραήλ 1-1: Σε ένα τρίλεπτο κρίθηκαν τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο.

1978

Τρεις ισοπαλίες, κακό θέαμα και δύο μόλις γκολ. Στο 0-0 έμειναν η Βραζιλία με την Ισπανία στην Μαρ ντελ Πλάτα και η Ολλανδία με το Περού στην Μεντόζα. Στο τρίτο ματς η Σκωτία «αυτοκτόνησε» με το Ιράν μένοντας στο 1-1. Οι Ασιάτες πέτυχαν και τα…δύο γκολ. Πρώτα με αυτογκόλ στο 43’ και στη συνέχεια το δικό τους στο 60’.

1986

Μεξικό –Παραγουάη 1-1: Θεμέλιο πρόκρισης για τους διοργανωτές που προηγήθηκαν μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Φλόρες και κρατούσαν την νίκη έως το 85’ όταν ισοφάρισε ο Ρομέρο.

Πολωνία-Πορτογαλία 1-0: Με γκολ του Σμολάρεκ η Πολωνία έκανε αποφαστικό βήμα για την παρουσία της στους “16”. 

Ισπανία-Β.Ιρλανδία 2-1: Μπουντραγκένιο και Σαλίνας έβαλαν μπροστά τους Ισπανούς με δύο γρήγορα γκολ στο 2’ και στο 18’. Ο Κλαρκ μείωσε στο 47’.

2002

Αγγλία-Αργεντινή 1-0: Ντέρμπι του ομίλου που κρίθηκε από ένα πέναλτι του Ντέιβιντ Μπέκαμ ένα λεπτό πριν το
τέλος του ημιχρόνου.

 

Ισπανία-Παραγουάη 3-1: Αν και δέχθηκε πρώτη γκολ με αυτογκόλ του Πουγιόλ η Ισπανία έφθασε στη νίκη με δύο γκολ του Μοριέντες και ένα του Ιέρο με πέναλτι.

Σουηδία-Νιγηρία 2-1: Ανατροπή και εδώ. Ο Αγκαχόβα έβαλε μπροστά τους «Αετούς» στο 27’ αλλά ο Χένρικ Λάρσον είχε τον τελευταίο λόγο με δύο γκολ στην επανάληψη.

Σχετικά άρθρα