Αλκόρτα: «Πάω σε ομάδα νικήτρια»

Ο Ραφαελ Αλκόρτα θα είναι ο νεός βοηθός του Μίτσελ στον Ολυμπιακό και θα είναι παρών με την έναρξη της προετοιμασίας. Ο παλιός άσος της Ρεάλ μίλησε σε ισπανική ιστοσελίδα για τους λόγους που αποδέχθηκε την πρόταση.

-Γιατί επιλέξατε την Ελλάδα ως την πρώτη σας προπονητική εμπειρία;

«Γιατί μίλησα με τον Μίτσελ. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι εδώ και 20 χρόνια. Είναι σπουδαίος τεχνικός και μου αρέσει η ιδέα να είμαι στο Champions League με μια ομάδα νικήτρια, όπως είναι ο Ολυμπιακός».

-Πόσο καλή είναι η σχέση σας με τον Μίτσελ;

«Είναι ιδιαίτερη. Όταν πήγα στη Μαδρίτη στα 23 μου χρόνια, ο πρώτος που με καλωσόρισε ήταν αυτός. Την πρώτη παραμονή Πρωτοχρονιάς ήμουν μόνος και ο Μίτσελ μας υποδέχτηκε στο σπίτι του. Ήταν είδωλο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν ήταν απλά, κάποιος. Είχαμε καλή χημεία από την αρχή. Ήταν καλός άνθρωπος».

-Θα δεχόσασταν την πρόταση, αν ήταν να δουλέψετε με κάποιον άλλον προπονητή;

«Αλήθεια, δεν ξέρω. Μαζί του δεν έχω καμία αμφιβολία. Ναι, ίσως με έναν άλλον προπονητή να το σκεφτόμουν περισσότερο. Μαζί του ξέρω ότι δεν κάνω λάθος».

-Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί σας εμπιστεύτηκε;

«Δεν έχουμε μιλήσει για αυτό, αλλά πριν από μερικά χρόνια, είχα κάνει μια παρόμοια πρόταση. Ξέρει ποιος είμαι, εκτιμά την ειλικρίνεια και την αλήθεια, όπως και εγώ. Γνωρίζει ότι αγαπώ το ποδόσφαιρο, αλλά ξέρω κι εγώ ότι θέλω να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Ήξερε ότι έπρεπε να μου δώσει το έναυσμα».

Σχετικά άρθρα