Ναδάλ-Τζόκοβιτς σε αριθμούς

Κανένα ζευγάρι αθλητών στην ιστορία των Open στην ATP, δεν έχει τεθεί αντιμέτωπο τόσες φορές όσες οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Δείτε τους αριθμούς που κρύβονται πίσω από την τεράστια «μονομαχία» των δυο κορυφαίων παικτών του tour, που θα αναμετρηθούν για 42η φορά σήμερα, για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός (16:00 Eurosport, ΝΕΡΙΤ Sports).

239
Τόσες εβδομάδες έχουν περάσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και οι δυο παίκτες συνολικά. Ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται σε κάθε περίπτωση, αφού ο σημερινός νικητής θα είναι στο Νο1 τη Δευτέρα.

22-19
Το ρεκόρ του Ισπανού απέναντι στον Σέρβο. Ο Ναδάλ υπερέχει οριακά, ωστόσο έχει χάσει τα τελευταία του 4 ματς από τον Νόλε.

4
Ο Τζόκοβιτς είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει κερδίσει 4 φορές τον Ράφα στο χώμα. Τελευταία μάλιστα λιγότερο από ένα μήνα πριν, στη Ρώμη.

21
Ο αριθμός των τελικών που έχουν δώσει μαζί. Ο Σέρβος προηγείται με 12-9 νίκες.

12
Ο αριθμός των παιχνιδιών σε Grand Slam που έχουν δώσει μαζί. Ο Ναδάλ προηγείται σε αυτή τη μάχη με 8-3, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρού 5-0 στο Ρολάν Γκαρός.

7
Το μεγαλύτερο σερί νικών που πέτυχε ο ένας εις βάρος του άλλου. Ο Τζόκοβιτς κέρδισε σε 7 συνεχόμενους τελικούς τον Ναδάλ, από το Indian Wells του 2011 μέχρι το Αυστραλιανό Όπεν του 2013.

6-4
Ο Ναδάλ προηγείται με 6-4 στα αποφασιστικά σετ του Νόλε. Μόνο δυο από αυτά είναι σε αγώνες που κρίθηκαν σε 5ο σετ και σε αυτή την κατηγορία έχουν από μια νίκη.

13-4
Ο Ναδάλ έχει κερδίσει 13 φορές σε 17 αναμετρήσεις τον Τζόκοβιτς στο χώμα.

317-24
Το συνολικό ρεκόρ του Ναδάλ στο χώμα, δίχως αμφιβολία το εντυπωσιακότερο στην ιστορία της open era.

145-39
Το ρεκόρ του Τζόκοβιτς στο χώμα. Ο Σέρβος έχει κερδίσει 9 τίτλους στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

8-4
Ο Ναδάλ έχει κερδίσει 8 σετ από τα 12 που κρίθηκαν σε tie-break απέναντι στον Τζόκοβιτς.

29/5/2006
Η ημερομηνία που αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά σε επαγγελματικό τουρνουά. Ο Τζόκοβιτς είχε εγκαταλείψει αφού έχασε τα πρώτα δυο σετ, στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

6
Οι τελικοί σε Grand Slams που έχουν τεθεί αντιμέτωποι. Έχουν από τρεις νίκες.

81
Το καλύτερο ρεκόρ συνεχόμενων νικών του Ναδάλ. Σήμερα το ρεκόρ του είναι μόλις στις 6 συνεχόμενες νίκες.

65-1
Το ρεκόρ του Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός. Η μοναδική του ήττα είναι από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον 4ο γύρο του 2009, ενώ από τα 66 του παιχνίδια δεν έχει κερδίσει στα τρία σετ μόλις τα 16. Από αυτά δυο κρίθηκαν στα 5 σετ, με πιο πρόσφατο τον επικό ημιτελικό με τον Τζόκοβιτς, που κέρδισε με 9-7 στο 5ο.

3
Μόνο ο Σέρβος έχει κερδίσει τρεις οι περισσότερες φορές τον Ναδάλ σε Grand Slam. Οι Ρότζερ Φέντερερ, Νταβίντ Φερέρ, Λέιτον Χιούιτ και Άντι Μάρεϊ τον έχουν κερδίσει από δυο.

5:53
Τις 6 ώρες πλησίασαν στο μεγαλύτερό τους παιχνίδι, στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2012. Ήταν ο μεγαλύτερος τελικός σε Grand Slam στην ιστορία του τένις, με διάρκεια 5 ώρες και 53 λεπτά.

34
Το σερί νικών που τρέχει ο Ναδάλ αυτή τη στιγμή στο Ρολάν Γκαρός. Είναι το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του τουρνουά, αλλά πίσω από αυτό του Μπγιορν Μποργκ με τις 41 νίκες στο Γουίμπλεντον, που είναι το μεγαλύτερο γενικά σε Grand Slam.

Σχετικά άρθρα