Πρωτιά του Τσάτουμα στο Χένγκελο

Ο Λούης Τσάτουμας διανύει εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και φροντίζει να το δείχνει στις εμφανίσεις του εντός και εκτός συνόρων. Ο πιο σταθερός και αποτελεσματικός Τσάτουμας των τελευταίων ετών, άφησε το στίγμα του και στο Χένγκελο στο Challenge της IAAF, εκεί όπου κατέλαβε την πρώτη θέση με άλμα στα 8,25 μ., επίδοση που βελτιώνει το φετινό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 8,22 μ., από τον αγώνα της Καλαμάτας.
 
Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,71 μ., συνέχισε στα 8,25 μ., 8,19μ. και 7,89 μ., ενώ δεν εκτέλεσε τα δύο τελευταία άλματα του, λόγω κράμπας. Πλέον ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Diamond League της Νέας Υόργκης, εκεί όπου θα επιδιώξει να διπλασιάσει τις νίκες του, στη σειρά αγώνων. Η νίκη του Τσάτουμα έχει μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως άφησε πίσω του αθλητές, όπως ο Γκρεγκ Ράδερφορντ (8,24 μ.) και ο Ιγκνίσιους Γκαισά, που θα τους βρει μπροστά του και στη Ζυρίχη.

Στην ίδια διοργάνωση πήρε μέρος και η Τόνια Στεργίου ξεπέρασε το 1,80 μ. στο ύψος. Στο ύψος των ανδρών ο Αντώνης Μάστορας ισοφάρισε το φετινό του ρεκόρ, καθως ξεπέρασε τα 2,26 μ. με την δεύτερη προσπάθεια. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι στη συνέχεια απέτυχε στα 2,29 μέτρα.  Ο Μάστορας ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,10 μ., συνέχισε στα 2,15 μ., 2,19 μ. και 2,23 μέτρα. Ο Μάστορας, ο οποίος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στην Οστράβα, κατέλαβε την τέταρτη θέση, σε έναν αγώνα, που νικητής ήταν ο Προτσένκο με 2,23 μέτρα.

Σχετικά άρθρα