Παπαπέτρου: «Όνειρο το ΝΒΑ» (video)

Ο Γιάννης Παπαπέτρου κατάφερε να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του στο καλοκαιρινό καμπ που έλαβε χώρα στο Τρεβίζο και να λάβει κολακευτικά σχόλια. Ο 20χρονος φόργουορντ έχει δηλώσει υποψηφιότητα για το ντραφτ, δεν κρύβει πως ονειρεύεται να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά σημειώνει πως έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

«Είναι το όνειρό μου να πάω στο ΝΒΑ, είναι κάτι που πάντα ήθελα, πήρα την απόφαση στα 15 μου να πάω σε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα είμαι στον Ολυμπιακό, είναι η ομάδα μου, έχω συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Αλλά είναι ένα όνειρο που θέλω να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε σε αμερικανική ιστοσελίδα που ασχολείται με το ντραφτ. 

Όσο για το πώς περιγράφει τον εαυτό του σαν παίκτη, είπε: «Φέρνω ενέργεια στην ομάδα. Μου αρέσει να είμαι ανταγωνιστικός και να παίζω γρήγορα. Το μεγαλύτερο πράγμα για μένα είναι να νικάω. Νιώθω ότι σε όποια ομάδα παίζω, αν κάνω αυτά που πρέπει για να νικήσει… είναι το μεγαλύτερο πράγμα για μένα. Θέλω τρόπαια κι αν βοηθάει την ομάδα μου να φτάνει σε τίτλους είναι το καλύτερο για μένα. Δεν άρχισα καλά στη χρονιά, γιατί έσπασα τη μύτη μου, μετά είχα πρόβλημα με τη μέση. Δούλεψα πολύ σκληρά, με περισσότερες προπονήσεις, μετά πήρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι ευκαιρίες. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν». 

Η επιλογή του να αφήσει το κολέγιο του Τέξας για να έρθει στην Ελλάδα ξένισε πολλούς. «Δεν ήθελα να αφήσω τις σπουδές μου, έπρεπε να θέσω προτεραιότητες όμως, δεν ήταν θέμα το οικονομικό, αλλά ήθελα να παίξω και να πάρω ευκαιρίες για να εξελιχθώ. Στον Ολυμπιακό ήξερα ότι θα γίνω καλύτερος κι ότι θα έχω μέλλον. Δεν έχει σημασία για το ΝΒΑ, όποιος κι αν είμαι ό,τι κι αν κάνω. Έπρεπε να πάρω μία απόφαση. Πήρα την απόφαση. Έπρεπε να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορούσα και με βοήθησε. Ήθελα να έχω αυτή την εμπειρία της Ευρωλίγκας πριν από τα υπόλοιπα παιδιά του Πανεπιστημίου. Ήμουν 19 όταν έπαιξα κόντρα στη Ρεάλ. Τώρα νιώθω πιο έτοιμος». 

Σχετικά άρθρα