Σκαλοπίνια χοιρινά με σάλτσα τυριού

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά<br />½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί<br />2 ψαρονέφρια<br />1/4 φλιτζανιού γάλα<br />1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ<br />1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν<br />3 κουταλιές της σούπας βούτυρο<br />1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα<br />αλάτι<br />πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.</p>
<p><br />Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.</p>
<p><br />Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.</p>
<p><br />Τις γυρίζουμε ώστε να σοταριστούν και από την άλλη πλευρά.<br /> </p>
<p>Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το τηγάνι.</p>
<p><br />Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.<br /> </p>
<p>Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα.<br /> </p>
<p>Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στα τυριά.<br /> </p>
<p>Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.</p>
<p><br />Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε.</p>
<p><br />Περιχύνουμε τα σκαλοπίνια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα