Ιδού ο ΠΑΟΚ Σάο Μιγκέλ του Λίνο

Τα πάντα (θα έπρεπε να) είναι έτοιμα. Η Βραζιλία αφήνει για λίγο στην άκρη τις στεναχώριες, οι φαβελάντος ξεχνούν τη σκληρή καθημερινότητά τους, τη βαναυσότητα της ζωής των απόκληρων κι έστω κι ως ακάλεστοι επισκέπτες περιμένουν την γιορτή. Τη στιγμή που θα κυλίσει η μπάλα στο χορτάρι.

Ο κόσμος όλος κοιτά την χώρα της σάμπα. Συζητάει για το Μουντιάλ, φορά τη φανέλα της αγαπημένης του Εθνικής, στοιχηματίζει για το νικητή, προσπαθεί να προβλέψει την έκπληξη. Ο κόσμος όλος; Λάθος. Μια παρέα φίλων θέτει σε δεύτερη μοίρα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως κάθε καλοκαίρι προέχει η προετοιμασία της δικής τους ομάδας. Του ΠΑΟΚ Σάο Μιγκέλ.

Ντύνονται, λοιπόν στ’ ασπρόμαυρα κι εξορμούν στα ξερά γήπεδα της γειτονιάς. Ο ορισμός του old school football. Εμπνευστής αυτής της παρέας στην καρδιά της Βραζιλίας είναι ο Λίνο. Ο MVP της σεζόν που τελείωσε έχει κολλήσει στους κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας του το… μικρόβιο του ΠΑΟΚ φτιάχνοντας τη δική του ομάδα. Τον δικό του ΠΑΟΚ που αποτελείται από μικρά παιδιά και φίλους του.

Εδώ και μερικές μέρες, μάλιστα, ο ΠΑΟΚ Σαο Μιγκέλ έχει αποκτήσει και τις δικές του φανέλες, προσφορά του Λίνο και ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Σχετικά άρθρα