Ένας αγώνας, μια κατηγορία

Ολυμπιακός Βόλου και Ξάνθη δίνουν σήμερα τον υπερ πάντων αγώνα για την άνοδο στη Superleague ο ένας και τη διατήρησή του στα μεγάλα σαλόνια η άλλη (20:30, Novasports 1 και ΟΤΕ Sports 1). 

Η Ξάνθη μετά από 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α’ Εθνική βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να δίνει αγώνα για την παραμονή της. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να επιστρέψει στην κατηγορία των μεγάλων, με τους «ερυθρόλευκους» να δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν με πάθος για τη νίκη.

Το πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι η ομάδα έχει αγωνιστικό ρυθμό από τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει δώσει, παίζοντας 14 ματς σε δύο μήνες. Κούραση, σαφώς και υπάρχει, όμως οι «ερυθρολευκοι» είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για δέκα μέρες, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

Η Ξάνθη έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι πάνω από δύο μήνες. Οι Ακρίτες δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό, είναι ωστόσο πιο φρέσκιοι και φυσικά υπάρχουν στην ομάδα ορισμένοι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι και έμπειροι και ταλαντούχοι.
Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου δεν θα είναι το φαβορί, αλλά το αουτσάιντερ, με την Ξάνθη να έχει τον πρώτο λόγο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης (10/6) στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά την ενδεκάδα την «ερυθρόλευκη» εστία αναμένεται να υπερασπιστεί ο Γκίτκος, ενώ οι Γιαλούσης και Κατσιαρός θα είναι οι δύο πλάγιοι οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μελίσσης και Αρβανίτης. Από εκεί και πέρα στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Ρόκας, Πινδώνης και ένας εκ των Κολημήτρα, Ζέρη, Κατσίκη. Στις πτέρυγες θα παίξουν δύο εκ των Νικολιά, Μόνχε, Μπρέσκα . Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Γκούρμα. Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Γεωργίου, Ιωάννου, Μπόρας και Ντινόπουλος.

Δύο μήνες μετά το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος και τη νίκη με 3-1 επί του Παναθηναϊκού (13 Απριλίου), η Ξάνθη ξαναπαίζει επίσημο παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό Βόλου στο μπαράζ ανόδου. Η προετοιμασία της Ξάνθης ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με προπόνηση στο «Κλ. Βικελίδης», με την τεχνική ηγεσία να έχει στη διάθεσή της 20 ποδοσφαιριστές, με την 18αδα να ανακοινώνεται λίγο πριν το παιχνίδι. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Σολάρι, Μπαξεβανίδης και Κομεσίδης. Όσον αφορά την ενδεκάδα, τερματοφύλακας θα είναι ο Κυριακίδης, οι Μπέρτος δεξιά και Παΐτο αριστερά θα είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες, ενώ οι Γούτας και Βάλλας θα είναι οι κεντρικοί αμυντικοί. Ο Φλίσκας και Ντε Κουζμάν θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Τριάδης ή ο Μαρίν θα παίξει στη δεξιά πλευρά, ο Κάλβο θα αγωνιστεί στα αριστερά, με τον Μάνταλο πίσω από τον προωθημένο Σολτάνι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο κ.Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) με βοηθούς τους Ευθυμιάδη (ΕΠΣ Πιερίας) και Ακρίβο (ΕΠΣ Αθηνών). 4ος διαιτητής θα είναι ο Γιάχος (ΕΠΣ Χίου).

πηγή: goalpost.gr

Σχετικά άρθρα