Σάο Πάολο: Ανεστάλη η απεργία στο μετρό

Μετά από έξι ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο αποφάσισαν να προβούν σε μία κίνηση καλής θέλησης ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ.

Οι εκπρόσωποι τους συμφώνησαν, μετά από ψηφοφορίαστα συνδικάτα τους, να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έως και σήμερα Τετάρτη, αλλά τόνισαν πως θα κάτσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ξανά από την Πέμπτη, μέρα έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πόλη τους με το παιχνίδι της Βραζιλίας με την Κροατία.

«Το βράδυ της Τετάρτης θα έχουμε νέα γενική συνέλευση, για να αποφασίσουμε εάν η απεργία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Αυτό θα εξαρτηθεί από την εργασιακή αποκατάσταση των σαράντα δύο εργαζομένων που απολύθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων του μετρό, Αλτίνο Μέλο Ντος Πραζέρες.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές εξακολουθεί να είναι μεγάλη, με τους απεργούς να ζητούν αύξηση μισθών κατά τουλάχιστον 12,2% με την κυβέρνηση να μην τους δίνει περισσότερο από 9,5%. Μπορεί σήμερα να γίνει νέα συνάντηση των δύο πλευρών, ωστόσο οι ειδικοί αναλυτές φοβούνται για κλιμάκωση της έντασης αντί εκτόνωσή της.

Σχετικά άρθρα