Αρχική / Κωνσταντίνος Γραμματόπουλος, έκθεση με τα έργα του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη
 Κωνσταντίνος Γραμματόπουλος, έκθεση με τα έργα του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη thumbnail

Κωνσταντίνος Γραμματόπουλος, έκθεση με τα έργα του διάσημου ζωγράφου και χαράκτη


Ζωγράφος και χαράκτης, ο Κωνσταντίνος Γραμματόπουλος έχει τιμήσει την τέχνη του μέσα από διάφορες δημιουργικές εκφάνσεις: αφίσες, προσωπογραφίες, εικονογραφήσεις βιβλίων, έγχρωμες ξυλογραφίες και ελαιογραφίες. Το πολυπρόσωπο έργο του, που καλύπτει μια μακρά περίοδο από το 1930 έως το 1991 και αντιπροσωπεύεται μέσα από 150 δημιουργίες, πρόκειται να εκτεθεί σε λίγες μέρες στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η έκθεση περιλαμβάνει τις αφίσες που δημιούργησε ο Γραμματόπουλος με μηνύματα εναντίον των Ιταλών κατακτητών -αφορμή μάλιστα που οδήγησε στη σύλληψή του στα χρόνια της Κατοχής-, τις προσωπογραφίες του με έλληνες λογοτέχνες –όπως ο Σικελιανός, Παλαμάς, Βενέζης, Τερζάκης κ.ά.- αλλά και τα αγαπημένα «Αλφαβητάρια» του Δημοτικού Σχολείου και τα βιβλία των Π.Σ. Δέλτα, Π. Πρεβελάκη, Π. Χάρη, Ν. Βρεττάκου με τις εικονογραφήσεις του καλλιτέχνη. Η έκθεση «Κωνσταντίνος Γραμματόπουλος: Ζωγραφική – Χαρακτική» θα διαρκέσει από 19 Ιουνίου έως 5 Οκτωβρίου σε επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά με κείμενα του ιδίου αλλά και των Μιχάλη Αρφαρά και Γιώργου Μήλιου.


Info


19 Ιουνίου 2014
ΊΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν, Αθήνα
Τηλ.: 210-3611206
Website: http://www.thf.gr/
Έως 5 Οκτωβρίου 2014. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00 Πέμπτη: 10:00-20:00 (Ιούλιος-Αύγουστος: 10.00-18.00)


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X