Στο… στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Παλάθιος!

Ο Χουάν Παλάθιος, ο 29χρόνος Κολομβιανός φόργουορντ σέντερ της Λιέτουβος Ρίτας, βρίσκεται στο… στόχαστρο του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν.
Η πληροφορία ότι οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται για τον Παλάθιος διέρρευσε την Τρίτη (10/6) από την Τουρκία και επιβεβαιώνεται ότι ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί για την απόκτηση του με πολύ καλές πιθανότητες να τον κάνει δικό του.
Ο Παλάθιος έχει ύψος 2μ.03 και μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις «τέσσερα» και «πέντε». Γεννήθηκε στην πόλη Μεντελίν της Κολομβίας στις 11 Μαΐου 1985, όμως, τις βάσεις του στο μπάσκετ απέκτησε στο αμερικανικό κολέγιο Λιούσβιλ, στο οποίο φοίτησε και έπαιξε από το 2004 έως το 2008. Οι μέσοι όροι στην κολεγιακή καριέρα του ήταν 8,9 πόντοι και 5,7 ριμπάουντ.
Την επαγγελματική καριέρα του άρχισε από την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας (Βις και Λα Πάλμα) και την σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε στην ACB Λίγκα με την Γκραν Κανάρια. Στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς 2012-13 επέστρεψε στην Κολομβία (Γκουερέρος ντε Μποκοτά), αλλά στην συνέχεια υπέγραψε στην γαλλική Ναντέρ και την βοήθησε να κατακτήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Γαλλίας, παρότι είχε τερματίσει όγδοη στην κανονική περίοδο! Στα πλέι οφ του γαλλικού πρωταθλήματος είχε μέσους όρους 6,4 πόντους και 5,6 ριμπάουντ.
Τον Αύγουστο του 2013 υπέγραψε στην λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας, που την φετινή σεζόν έμεινε εκτός των τελικών του πρωταθλήματος της χώρας της για πρώτη φορά μετά το 1998. Ο Παλάθιος, ωστόσο, είχε μέσους όρους 13,39 πόντους και 6,25 ριμπάουντ στην λιθουανική λίγκα και στην VTB 12,8 πόντους και 6,28 ριμπάουντ.sT

Σχετικά άρθρα