Όλα όσα θα δείτε στην τελετή έναρξης

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει απόψε με την αναμέτρηση Βραζιλία – Κροατία στις 23:00 αλλά νωρίτερα στο κατάμεστο «Αρένα ντε Σάο Πάολο», οι Βραζιλιάνοι υπόσχονται ένα φαντασμαγορικό σόου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τελετή θα αρχίσει στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) αλλά σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους η ακριβής ώρα έναρξης είναι 21:15.
Στο γήπεδο θα βρίσκονται εκτός από οπαδούς, δημοσιογράφοι, ηγέτες και αρχηγοί κρατών και καλεσμένοι της ΦΙΦΑ. Αρχικά, η ΦΙΦΑ είχε ζητήσει να διατεθούν 68.000 εισιτήρια όμως η χωρητικότητα του γηπέδου μειώθηκε λόγω τα καθισμάτων που έπρεπε να μείνουν κενά έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η οπτική απεικόνιση της τελετή. Ετσι, στο γήπεδο θα βρεθούν 62.000 άνθρωποι καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.
Η προβολή της τελετής θα γίνει από 34 κάμερες και φυσικά σε HD. Τηλεοπτικά θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου και σε τέσσερις ηπείρους. Στο σόου θα συμμετάσχουν συνολικά 600 χορευτές υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βελγίδας, Δάφνης Κορνέζ. Στα καστ υπάρχουν γυμναστές, ακροβάτες, χορευτές σε τραμπολίνο, ξυλοπόδαροι και αθλητές της Βραζιλιάνικης πολεμικής τέχνης, Καποέιρα.
Συνολικά, 84 ώρες δοκιμών χρειάστηκαν για να παρακολουθήσουμε το σημερινό θέαμα, το οποίο θα διαρκέσει 25 λεπτά. Σύμφωνα με τη FIFA, η τελετή έναρξης είναι ένας φόρος τιμής στη Βραζιλία και τους θησαυρούς της: τη φύση, τους ανθρώπους και το ποδόσφαιρο. Στη διάρκεια της τελετής μια
Κεντρικό στοιχείο της τελετής θεωρείται μια «ζωντανή μπάλα», όπως την αποκαλούν οι Βραζιλιάνοι, η οποία θα κινείται στη διάρκεια της τελετής.
Περίπου ένα λεπτό θα διαρκέσει η συμβολική επίδειξη του ανάπηρου ο οποίος αναμένεται, φορώντας μία ειδική μεταλλική στολή, να σηκωθεί από το καροτσάκι του, να κάνει μερικά βήματα μέσα στο γήπεδο του Σάο Πάολο και να κλωτσήσει την μπάλα του Μουντιάλ. Πίσω από τη θαυματουργή στολή βρίσκεται ο διάσημος νευροχειρουργός Μιγκέλ Νικολέλης, γνωστός και ως «γητευτής του εγκεφάλου».
Οσον αφορά την μουσική, γι’ αυτή έχουν φροντίσει ο ράπερ Pitbull, η τραγουδίστρια Claudia Leitte, συνοδευόμενη από τους τυμπανιστές Olodum, και βέβαια η πολυσυζητημένη Jennifer Lopez, η οποία φέρεται να συμφώνησε την τελευταία στιγμή και θα τραγουδήσει το τραγούδι της διοργάνωσης με τίτλο «We Are One».
Όλα τα στοιχεία της σκηνογραφίας ελέγχθηκαν από ειδικό εμπειρογνώμονα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο χλοοτάπητα του γηπέδου. Στιος πρόβες που έγιναν, όλα τα αντικείμενα τοποθετούνταν για τέσσερις ώρες στον χλοοτάπητα και στην συνέχεια μετρήθηκαν οι αντιδράσδεις που προκλήθηκαν έως και τέσσερις ημέρες αργότερα. Βαριά και αιχμηρά αντικείμενα δεν υπάρχουν στα σκηνικά ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τον φωτισμό και τα πυροτεχνήματα με δεδομένο ότι την ώρα της τελετής, στην Βραζιλία είναι ακόμα ημέρα.
Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν είναι αυτοί που θα κηρύξουν την έναρξη της διοργάνωσης.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το προεδρικό Μέγαρο της Βραζιλίας, έντεκα αρχηγοί κρατών έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην τελετή. Πρόκειται για τον πρωθυπουργό της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, την πρόεδρος της Χιλής, Μισέλε Μπασελέτ, τον πρόεδρο του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, τον πρόεδρο της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουγίκα, τον πρόεδρο της Γκάνας, Τζον Ντραμανί, Μαχαμά, τον πρόεδρο της Αγκόλα, Χοσέ Εδουάρδο ντος Σάντος, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, τον πρόεδρο της Γκαμπόν, Αλί Μπόνγκο Ολίμπα, τον πρόεδρο της Παραγουάης, Οράσιο Καρτές, τον πρόεδρο του Σουρινάμ, Ντεζίρε, Ντελάνο, Μπουτέρσε και τον εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Ταμίν Αλ Τάνι.
 

Σχετικά άρθρα