Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ρωσικός Κινηματογράφος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κω
Ρωσικός Κινηματογράφος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κω thumbnail

Ρωσικός Κινηματογράφος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κω

Τριήμερο με προβολές καινούριων ρωσικών φιλμ στο «Τριανόν», αλλά και στην Κω και τη Θεσσαλονίκη.


Μας ενώνουν ιστορικοί, πολιτισμικοί και, κυρίως, θρησκευτικοί δεσμοί. Και μας χωρίζουν, βέβαια,… έτη φωτός, εις ό,τι αφορά την κινηματογραφική δημιουργία. Το παινεμένο ρωσικό (και σοβιετικό) σινεμά, μολαταύτα, έχει διαχρονικούς θαυμαστές και στα μέρη μας, γεγονός που έρχεται να αποδείξει ακόμη μια φορά το 4ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Ρωσικού Κινηματογράφου, το οποίο διοργανώνεται με τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εκτός από τις προβολές (υποτιτλισμένων) ρωσικών ταινιών –που θα λάβουν χώρα στο «Τριανόν» μεταξύ 12 και 15 του μήνα και μετά θα «ταξιδέψουν» στην Κω και τη Θεσσαλονίκη– το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει συναντήσεις με ρώσους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και παράγοντες, καθώς και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:


Πέμπτη 12/6: Μετά την τελετή έναρξης στις 20:00, «Εμείς με τον παππού» του Α. Κουλιάμιν.Παρασκευή 13/6: Στις 22:30, «Μετρό» του Α. Μεγκέρντιτσεβ.Σάββατο 14/6: Στις 20:45, «Ο γεωγράφος που πούλησε την υδρόγειο σφαίρα» του Α. Βελεντίνσκιι, και στις 22:45, «Ασία» του Α. Κουλίαμιν.


Κυριακή 15/6: Στις 20:45, «Φατσούλα-Smiley» της Τ. Αλενίκοβα, και στις 22:45 «Ιούδας» του Α. Μπογκατιριόβ.


Info


12 Ιουνίου 2014
Έως 15 Ιουνίου 2014 στο κινηματοθέατρο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21, τηλ. 210-8215469). Είσοδος ελεύθερη.


Πηγή: www.tospirto.net


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X