Φιλικά στην Βουλγαρία η Εθνική Νέων Γυναικών

Η Εθνική Νέων Γυναικών αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/06) με προορισμό της το Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας, όπου θα δώσει φιλικά ματς προετοιμασίας.
Με προορισμό το Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι η εθνική Νέων Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου και θα διανυκτερεύσει και από εκεί το πρωί θα μεταβεί οδικώς στη βουλγαρική πόλη όπου θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια με την αντίστοιχη ομάδα της χώρας.
Για τη Βουλγαρία θα ταξιδέψουν οι παρακάτω αθλήτριες: Αννα – Νίκη Σταμολάμπρου, Ελευθερία Καλομιτσίνη, Παυλίνα Τσελεμπή, Ραφαέλλα Αγγελίδου, Ελένη Κυρατζή, Κυριακή Εμμανουηλίδου, Νικολίνα Ιωαννίδου, Αγλαϊα Φάρου, Φωτεινή Πριόνα, Μυρτώ Σταμπουλίδου, Βασιλική Τάρλα, Σοφία Γεωργιάδη και Αναστασία Κόνιαλη.
Στην Αθήνα να μείνουν οι Γρηγορίου και Σατραζέμη, οι οποίες θα ενσωματωθούν και πάλι στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος όταν επιστρέψει από τη Βουλγαρία.
Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων έχει ως εξής:Παρασκευή 13 Ιουνίου: 19.00 Βουλγαρία – ΕλλάδαΣάββατο 14 Ιουνίου: 18.00 Βουλγαρία – ΕλλάδαΚυριακή 15 Ιουνίου: 10:30 Βουλγαρία – Ελλάδα
Βελισσαράκος: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια»
Μιλώντας για την ως τώρα προετοιμασία της Εθνική Νέων Γυναικών ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βελισσαράκος σχολίασε: «Συμπληρώσαμε εννέα μέρες προετοιμασίας έχοντας κάποια μικρά προβλήματα λόγω των εξετάσεων που έχουν ορισμένα κορίτσια. Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπάρχει κούραση. Ξέρουμε ότι έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή και κάνουμε τα πάντα για να πάμε κόντρα στις προβλέψεις, που θεωρούν ότι θα είναι δύσκολες οι μέρες για την ομάδα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού θα είναι πολύ υψηλό το επίπεδο εκεί. Η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια υπερβάλλουν εαυτούς και δουλεύουν πολύ πάνω από τα όριά τους. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταμειφθεί η δουλειά τους και θα καταφέρουμε κάτι κόντρα στις προβλέψεις. Σαν ξεκίνημα έχουμε κάτι φιλικά με τη Βουλγαρία, θα επιστρέψουμε και στη συνέχεια θα πάμε στη Γαλλία όπου έχουμε ένα τουρνουά με Γαλλία, Ολλανδία και Πολωνία. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε την ταυτότητά μας και τον τρόπο που θα παίζουμε στο Πανευρωπαϊκό που είναι 3-13 Ιουλίου στο Ούντινε της Ιταλίας». Ελένη Κυρατζή με τη σειρά της πρόσθεσε: «Έχουμε κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και σε μεγάλη ένταση εμείς και το προπονητικό τιμ, γιατί ξέρουμε ότι το επίπεδο που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι πολύ υψηλό. Παρόλα αυτά δεν φοβόμαστε, πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα και για τη χώρα μας. Όλα θα κριθούν στο παρκέ. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε από τα φαβορί, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Τέλος η Νικολίνα Ιωαννίδου συμπλήρωσε: «Δουλεύουμε σκληρά και προετοιμαζόμαστε για το Πανευρωπαϊκό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία».

Σχετικά άρθρα