Αρχική / More / Αθλητικά / Πέταξε την ουσία η ΝΕΡΙΤ!
Πέταξε την ουσία η ΝΕΡΙΤ! thumbnail

Πέταξε την ουσία η ΝΕΡΙΤ!

 

   Πολύ καλή – μέχρι εξαιρετική – η επιλογή του Γιάννη Χριστόπουλου από τη ΝΕΡΙΤ, για τον σχολιασμό. Ο προπονητής του Πλατανιά και γνώστης του ποδοσφαίρου είναι. Η σοβαρότητα του περισσεύει. Η λογοδιάρροια του λείπει!

   Εν τούτοις οι εντεταλμένοι για την περιγραφή, ο εξής ένας – για να λέμε την πάσα αλήθεια – επειδή δεν άφηνε τον άλλον (σαφώς εμπειρότερο τουλάχιστον, δημοσιογράφο) να πει λέξη, δεν αξιοποίησαν ως όφειλαν τον Γιάννη Χριστόπουλο. Δεν επέτρεψαν στον ειδήμονα της μπάλας, να διανθίσει την περιγραφή της εικόνας με αναφορές σε ότι δεν βλέπει ή – εάν θέλετε – δεν φαίνεται στον μέσο τηλεθεατή…

   Η περιγραφή όσων είναι ευκόλως εννοούμενα, παραλείπεται κατά κανόνα στην τηλεοπτική περιγραφή.

      Αλήθεια πριν πιάσουν τον μικρόφωνο γενικά, εντός κι εκτός ΝΕΡΙΤ πότε πρόλαβαν κι έμαθαν τη συγκεκριμένη δουλειά στην τηλεόραση; Ρώτησαν παλαιότερους κι εμπειρότερους; Για να μην βιάζονται πως ο τερματοφύλακας αποκρούει το πέναλτι… Για λίγο! Και μετά είναι γκολ…

   Εκτός πια κι εάν, όπως συνηθίζεται τελευταία,  έγιναν μπαρμπέρηδες στου κασίδι το κεφάλι.

   Όταν έχεις τέτοια πηγή γνώσης όπως ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν τρως χρόνο με στατιστικές ανούσιες αναφορές… Πάλι καλά που ο άνθρωπος είδε κι απόειδε κι έπαιρνε τον λόγο μόνος του!

   Με καλή διάθεση και αγνή πρόθεση οι παρατηρήσεις μας.

 

Η αδικία για τη ΝΕΡΙΤ

   Η δουλειά του αθλητικού τμήματος πάντως, της ΝΕΡΙΤ με πενιχρά μέσα και με προσωπικό ασφαλείας ουσιαστικά (συγκριτικά με το προσωπικό της ΕΡΤ σε παρελθούσες διοργανώσεις) είναι – κατά κανόνα – συγκινητικά, παραγωγική. Οφείλουμε, να το αναγνωρίσουμε… Και τούτο επειδή γίνεται κάτω από ασυνήθιστες για την ΕΡΤ συνθήκες. Κρίσις γαρ…ρασκήνια13.06.14

   Είναι λοιπόν, κρίμα κι άδικο όλη η καλή δουλειά κατ’ ουσία, να μένει στην σκιά λανθασμένων επιλογών ή ελλιπούς προετοιμασίας των εντεταλμένων για τις περιγραφές των αγώνων. Κι αυτοί πάντως, δεν έχουν τις καλύτερες των συνθηκών για την περιγραφή. Να τα λέμε, τα πάντα όλα…

   Χρόνος πάντως, υπάρχει. Και διατίθεται για αλλαγές και βελτιώσεις!

 

Εκλογές στον ΕΣΑΚΕ

   Αλήθεια, σε τι αποσκοπούν και πως το επαγγελματικό μπάσκετ ωφελούν οι επαφές του απερχόμενου (αλλά κι υποψήφιου να επέλθει εκ νέου…) προέδρου Γιώργου Χαλβατζάκη κατ’ αρχήν με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό στην Αθήνα και μετά με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη;

   Ο κ. Χαλβατζάκης φέρεται ως υποστηριζόμενος από τις ΚΑΕ Ολυμπιακός και Πανιώνιος . Κι ως εκ τούτου – υποθετικά – συμπεραίνουμε πως ο κ. Χαλβατζάκης δεν υποστηρίζεται από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

 

Η εκκωφαντική (τηλεοπτική) σιγή του Διακογιάννη

   Γιατί άραγε δεν ακούμε και δεν βλέπουμε τον Πρύτανη – ναι, με κεφαλαία "Κ" – της τηλεοπτικής αθλητικής περιγραφής στη ΝΕΡΙΤ (λόγω ..ριζών) ή σε οποιαδήποτε άλλο κανάλι; Τι συμβαίνει και σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις μας λείπει τόσο πολύ η εικόνα κι ο ήχος του Γιάννη Διακογιάννη; Δεν τον προσκαλούν ή δεν αποδέχεται προσκλήσεις;

Θα το ψάξουμε… Και θα μάθουμε!

 

Αυτό κι εάν είναι οξύμωρο… 

   Ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος στο μπάσκετ Παναθηναϊκός γκρεμίζει την ομάδα του. Και την κτίζει από την αρχή με νέο προπονητή.

   Ο 2ος του Πρωταθλήματος και φιναλίστ του Κυπέλλου Ολυμπιακός στηρίζει την ομάδα του. Και με αυτήν κατά κανόνα συνεχίζει.

   Για να δούμε, τι θα δούμε καθώς πλέον, οι "αιώνιοι" επενδύουν σε ολότελα διαφορετικά επίπεδα ξεκινώντας από απόλυτα αντίθετες αφετηρίες.

 

Οι παρατηρήσεις μας για τα τηλεοπτικά του Μουντιάλ

   Δεν είναι μέσα στις προσδοκίες μας η ενασχόληση με την τηλεοπτική ή ραδιοφωνική περιγραφή αγώνων.

   Είναι όμως, μέσα στις απαιτήσεις μας τα ορθά ελληνικά, η μέτρια χρήση ξενικών όρων, η υποχρέωση γνώσης κανονισμών και φυσικά, η μελέτη παικτών κι ομάδων καθενός εκ των εντεταλμένων για τις περιγραφές.

   Θέλουμε απλά, να μην εκτίθενται όλοι εμπλεκόμενοι εξ αιτίας μη ορθών ελληνικών (δεν είναι και λίγοι οι αμαθείς του χώρου μας), η υπερβολική χρήση ξενικών όρων (και στατιστικών και στατιστικών…), η άγνοια κανονισμών και η έλλειψη μελέτης.

   Όταν επισημαίνουμε δημόσια αυτές τις ελλείψεις, το κάνουμε επειδή δημόσια καταγράφονται!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X