Από τα Ψηλά Αλώνια στην…Copacabana!

Ο Άγγελος Ποστέκογλου, ο προπονητής της εθνικής Αυστραλίας είναι βέρος Έλληνας κι ευτυχώς γιαυτόν δεν έμεινε στην Ελλάδα. Ενώ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου 1965 στα 5 χρόνια του μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αυστραλία. Κι εκεί άρχισε μια νέα ζωή γιαυτόν. Έγινε μέτριος ποδοσφαιριστής, με τέσσερις συμμετοχές στην Εθνική Αυστραλίας κι αυτό τον… έσωσε στο να έρθει στην Ελλάδα την εποχή που οι ελληνικές ομάδες έψαχναν ομογενείς στη χώρα των καγκουρό (Καλατζής, Χριστοδούλου, Πατίκας, Καθόλος κ.ά).
Δεν το γλύτωσε ως προπονητής, αφού ο Κώστας Μακρής, ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής το 2008 τον έφερε στη Πάτρα. Ο ίδιος θυμάται με… τρόμο την ελληνική του εμπειρία.
«Πάντα ήθελα περιπολικό να φύγω από το γήπεδο. Εάν κερδίζαμε κινδύνευα από τις εκδηλώσεις λατρείας κι όταν χάναμε από τις αποδοκιμασίες…»
Ευτυχώς για το μέλλον του Ποστέκογλου ο Μακρής, ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, αφού έχασε αρκετά χρήματα κι έγραψε ιστορία με τις τοποθετήσεις του παρέδωσε την ομάδα στον Αλέξη Κούγια που φρόντισε να τον απολύσει.
Από τότε η καριέρα του Ποστέκογλου πήρε την ανιούσα. Δεν ήταν απλά ο ταλαντούχος προπονητής της χώρας, αλλά αυτός που με τη μεθοδική δουλειά άρχιζε να κερδίζει τίτλους.
Στην εθνική ομάδα πήγε μάλλον τυχαία. Τον περασμένο χειμώνα κι ενώ η ομάδα είχε προκριθεί στο Μουντιάλ υπό τη καθοδήγηση του Γερμανού Χόλγκερ Όσιεκ  έδωσε δύο φιλικά σε Βραζιλία και Γαλλία. Και στα δύο έχασε με το ίδιο σκορ. 6-0. Το σοκ ήταν μεγάλο . Η ομοσπονδία αποφάσισε να αλλάξει τη φυσιογνωμία της εθνικής.
Πήρε τον Ποστέκογλου και τον θωράκισε με ένα συμβόλαιο μέχρι το 2018 για να στηρίξει τη επιλογή της. Στο λίγο διάστημα που είχε στη διάθεσή του έκανε περισσότερο επιθετική την Αυστραλία με ότι αυτό συνεπάγεται και περισσότερο θεαματική.
Εάν το ρίσκο του βγει και αγωνιστικά αυτό δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να το δούμε στους τρεις αγώνες που θα δώσει στον όμιλο.Από Ελλάδα πάντως ψηφίζει ΠΑΟΚ καθώς δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τον “Δικέφαλο”!

Σχετικά άρθρα