Ο Κάμπελ «μένει» στον Ολυμπιακό

Το απλό συμπέρασμα από την εκθαμβωτική εμφάνιση του Τζόελ Κάμπελ στο πρώτο του μουντιαλικό ματς είναι ότι απομακρύνεται η πιθανότητα παραμονής του στον Ολυμπιακό. Ο Βενγκέρ τον είδε να διαπρέπει στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον βλέπει να οργιάζει στο Μουντιάλ, πώς να τον αφήσει ξανά εκτός ρόστερ Άρσεναλ; 

Μείνει-φύγει ο Κάμπελ, πάντως, έχει φτάσει σε όρια ταβανιού την προσφορά του στον Ολυμπιακό. Δεν είναι πια μόνο το γκολ με την Μάντσεστερ ή η μεγάλη συνεισφορά του, με γκολ και ασίστ, στον άνετο τίτλο που πήραν οι ερυθρόλευκοι την περασμένη σεζόν. 

Οι ύμνοι για τον «Κάμπελ του Ολυμπιακού» είναι ατέλειωτοι στις αναφορές των ΜΜΕ σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο φορ που διέσυρε τους Ουρουγουανούς προβάλλεται ως ο παίκτης που συνεχίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσα έκανε με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η διαφήμιση Κάμπελ για την πειραϊκή ομάδα δεν μπορεί να εκτιμηθεί σε κόστος. Το ιδανικό θα ήταν να μείνει ο Κοσταρικανός και την επόμενη χρονιά, αλλά κι αν δεν γίνει αυτό ο Ολυμπιακός είναι ήδη κερδισμένος από τη συνεργασία τους. 

Σκεφτείτε πόσοι «άλλοι Κάμπελ» τέτοιας ηλικίας και επιπέδου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό και ενδεχόμενο ενδιαφέρον του ως σκαλοπάτι εξέλιξης της καριέρας τους. 

Ο ίδιος ο Κάμπελ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι στον Ολυμπιακό εξελίχθηκε σε κάθε τομέα της ποδοσφαιρικής του προσωπικότητας. Με την παρουσία του στη Βραζιλία γίνεται «τελάλης» για τη δυνατότητα του Ολυμπιακού να προσφέρει συνθήκες επαγγελματικής εκτόξευσης σε κάθε εκκολαπτόμενο αστέρι της διεθνούς σκηνής.

Κι ίσως αυτό είναι πιο ανεκτίμητο και σημαντικό για τη συνέχεια από το να μπορέσει τελικά ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον Κάμπελ στο ρόστερ του…

Σχετικά άρθρα