Με Αγκουέρο και Μέσι η Αργεντινή

Η κλήρωση ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Αργεντινής, τόσο για τον όμιλο, όσο –κυρίως– για τις διασταυρώσεις. Τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά ο δρόμος μοιάζει στρωμένος με ροδοπέταλα, με την προϋπόθεση βέβαια να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και τερματίσει πρώτη στον όμιλό της.

Οι «τέσσερις φανταστικοί» (Μέσι, Αγουέρο, Ιγουαΐν, Ντι Μαρία) είναι η δύναμη πυρός της. Χωρίς ουσιαστικά συμπεράσματα τα δύο χαλαρά προμουντιαλικά φιλικά (Τρίνινταντ 3-0, Σλοβενία 2-0), η αποστολή κατέλυσε και προπονείται στο Μπέλο Οριζόντε (430 χλμ. βόρεια του Ρίο), στις πολυτελέστατες εγκαταστάσεις της Ατλ. Μινέιρο . Πρώτη επιλογή ήταν εκείνες της Κρουζέιρο, αλλά τις… πρόλαβε η Χιλή.

Στις τελευταίες προπονήσεις ο Σαμπέλα «έδειξε» σύστημα 5-3-2, πάντως στη συνέντευξη Τύπου χθες δεν επιβεβαίωσε τίποτα: «Δεν έχω ακόμα αποφασίσει για την ομάδα, θα το κάνω τελευταία στιγμή. Καμιά φορά όταν βάζεις τέσσερις επιθετικούς τρακάρουν μεταξύ τους και όταν χάνεται η μπάλα έχεις τέσσερις λιγότερους παίκτες να μαρκάρουν…».

Και συμπλήρωσε ο τεχνικός της Αργεντινής: «Δεν μου αρέσει η λέξη φαβορί. Την αφήνουμε για άλλους. Στο ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προγνωστικά και το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα δύσκολο. Η Βοσνία είναι μια ομάδα δημιουργική, με παίκτες-τεχνίτες, που τους αρέσει να παίζουν με την μπάλα κάτω. Αλλά και πολύ καλή στο ψηλό παιχνίδι».

Ο Σαμπέλα είπε πως «εκτός του Παλάσιο, όλοι οι άλλοι παίκτες είναι διαθέσιμοι» και εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει με αυτό το –συντηρητικό για πολλούς– 5-3-2, απαρνούμενος το σύνηθες 4-3-3.

Πιθανή ενδεκάδα: Ρομέρο – Σαμπαλέτα, Καμπανιάρο, Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο – Μάξι Ροντρίγκες, Μασεράνο, Ντι Μαρία – Μέσι, Αγουέρο.

Σχετικά άρθρα