Να «σπάσει» τη παράδοση θέλει η Γαλλία

Η Γαλλία θεωρείται μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του 5ου ομίλου. Πάντως έχει αρκετές φορές στο παρελθόν ιδρώσει για να περάσει στις νοκ άουτ φάσεις και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε αυτή τη φορά τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά. Θέλει παράλληλα να σπάσει την αρνητική παράδοση, καθώς στα τρία τελευταία Μουντιάλ δεν έχει κερδίσει στη πρεμιέρα.

Ο αποκλεισμός μόλις την περασμένη Παρασκευή του Ριμπερί, παρά το ότι είχε πρόβλημα τον τελευταίο μήνα, έπεσε σαν κεραυνός και δημιούργησε αρκετό θόρυβο. Η πρώτη αντίδραση, καθαρά αγωνιστική, ήταν πάντως πολύ θετική αφού οι παίκτες με την Τζαμάικα, σαν να ήθελαν να δώσουν απαντήσεις πως μπορούν δηλαδή και χωρίς το φυσικό τους ηγέτη, έκαναν επιβλητική εμφάνιση κι έφτασαν στο 8-0. Η παρουσία του Μπενζεμά στα αριστερά, σαν αντί-Ριμπερί, λειτούργησε πολύ καλά.

Ο φορμαρισμένος Ζιρού προφυλάχθηκε την Τετάρτη αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Πάντως στις τελευταίες προπονήσεις και παρά το ότι στα φιλικά κέρδισε τις εντυπώσεις, προτιμήθηκε ο άπειρος και πρωτάρης σε επίσημο παιχνίδι της εθνικής Γκριζμάν (τρία γκολ στα τρία τελευταία φιλικά) σαν κλασικός αριστερός, στη θέση δηλαδή του Ριμπερί. Και φαίνεται πως αυτή η επιλογή είναι φαβορί και για σήμερα ώστε να παίξει σαν καθαρό φορ ο Μπενζεμά. 

Παρόντες Ντεμπυσί και Σακό που είχαν μικροτραυματισμούς την τελευταία εβδομάδα, και οι δύο προορίζονται για βασικοί. Ο Ντεσάν περιμένει αρκετά δυναμικό παιχνίδι από την Ονδούρα και στέλνει μήνυμα στους διαιτητές να μη διστάσουν να την τιμωρήσουν. «Δεν είμαστε ακόμα απόλυτα έτοιμοι» σχολίασε. Αναγνωρίζει πως η ομάδα του θα έχει σημαντική κατοχή μπάλας και οι τελευταίες προπονήσεις επικεντρώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σ’ αυτόν τον τομέα.

Πιθανή ενδεκάδα: Λορίς – Ντεμπυσί, Βαράν, Σακό, Εβρά – Καμπάιγ, Πογκμπά, Ματουιντί – Βαλμπυενά, Γκριζμάν (Ζιρού), Μπενζεμά.

Σχετικά άρθρα