Ο Τσακίρ στο Βραζιλία-Μεξικό

Ανακοινώθηκαν από την FIFA οι διαιτητές των αγώνων Βέλγιο-Αλγερία, Ρωσία-Ν. Κορέα και Βραζιλία-Μεξικό, με τον Τούρκο Κουβέιτ Τσακίρ να… σφυρίζει στο ματς της «σελεσάο»!

Να αναφέρουμε πως ο 37άχρονος είναι μόλις ο δεύτερος Τούρκος που σφυρίζει σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά απο 40 χρόνια, μετά τον Ντογκάν Μπαμπάκα στην Γερμανία το 1974. Έχει διαιτητεύσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων το 2012, σε πλέι οφ του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου και στον ημιτελικό του Euro 2012.

Στο Βέλγιο-Αλγερία ορίστηκε ο Μάρκο Ροντρίγκες. Ο Μεξικανός συμμετέχει σε τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο παρελθόν σε Μουντιάλ έχει «σφυρίξει σε τέσσερα ματς ( δύο το 2006 και άλλα τόσα το 2010). Το 2007 ήταν διαιτητής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ενώ έχει… παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 και Κ20.

Ο Νέστο Πιτάνα απο την Αργεντινή θα είναι ο ρέφερι στο παιχνίδι της Ρωσίας με την Ν. Κορέα. Ο αγώνας γίνεται, μάλιστα, την μέρα που έχει γενέθλια και θα κλείνει τα 39 του χρόνια. «Σφύριξε» στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2013, ενώ την ίδια χρονιά έπαιξε… και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17.

Σχετικά άρθρα