Έτοιμο για την «έκπληξη» το Ιράν

Τέταρτη συμμετοχή σε τελική φάση, αν και αυτή τη φορά η αποστολή είναι ιδιαίτερη, λόγω των αρκετών μεγαλωμένων εκτός Ιράν παικτών, αλλά και της παρουσίας στον πάγκο του πολύ Κεϊρόζ – δική του πρωτοβουλία/κατάκτηση οι προαναφερθείσες κλήσεις.
Η προετοιμασία, στην οποία δόθηκε μεγάλη έμφαση στη φυσική κατάσταση, ξεκίνησε νωρίς (αρχές Μαΐου), εντούτοις το πρώτο στάδιο (Νότιος Αφρική) ήταν μια… τρύπα στο νερό, αφού οι εκπρόσωποι της χώρας στο ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ δεν επέτρεψαν στους διεθνείς να ταξιδέψουν. Μόλις 11 παίκτες έλαβαν μέρος, φιλικά δεν έγιναν και ο Πορτογάλος βρέθηκε άλλη μία φορά σε ρήξη με την ομοσπονδία, με τις μεταξύ τους τριβές να χαρακτηρίζουν όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Είτε λόγω του ελαττωματικού ρουχισμού (!) είτε λόγω της παραίτησης του, υποχρεωτικά… Ιρανού, ασίσταντ ή για διάφορες άλλες επουσιώδεις αφορμές.
Ο αριστερός μπακ Μπεϊκζαντέχ έχει επιστρέψει εδώ και κάποιες μέρες στις προπονήσεις και υπολογίζεται κανονικά, ο Ντεζαγκά είναι εντάξει (δεν προπονήθηκε προληπτικά τη Δευτέρα), οπότε και οι 23 παίκτες είναι διαθέσιμοι.
Χθες ο Πορτογάλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου: «Είμαστε ευχαριστημένοι με τη δουλειά που έγινε, παρά τα όσα προβλήματα σε αυτή την πορεία. Κανείς δεν μιλάει για το Ιράν, λες και ο όμιλός μας έχει τρεις ομάδες. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Δεν θα πω ότι θα κερδίσουμε σίγουρα, όμως θα παλέψουμε και να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, το ματς με τη Νιγηρία είναι πολύ σημαντικό. Δεν πρόκειται να επιτεθούμε αλόγιστα, είμαστε δυσκολοκατάβλητοι, ωστόσο αν η Νιγηρία θέλει να επιτεθεί μπορώ να πω πως θα έχουμε καλές απαντήσεις».
Ο αρχηγός Νεκουνάμ σημείωσε: «Δεν περιμέναμε να είμαστε εδώ, όμως τα καταφέραμε και θα δώσουμε το καλύτερο κόντρα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».
Πιθανή ενδεκάδα: Αχμαντί – Μονταζερί, Χοσεϊνί, Σαντεγκί, Πουλαντί – Τεϊμουριάν, Νεκουνάμ – Χεϊνταρί, Ντεζαγκά, Χαζσαφί – Γκουσανεϊζάντ.

Σχετικά άρθρα